Tornen les seleccions espanyoles de voleibol de menors amb presència catalana

Set jugadors de voleibol catalans inicien avui un primer període de concentració amb les seleccions espanyoles de menors de cara a preparar el torneig de classificació per al proper Campionat d’Europa de la seva categoria. Des d’avui i fins aquest proper diumenge, els quatre jugadors, del Club Natació Sabadell i del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, es concentraran a Palència, sota les ordres de Carlos Carreño; mentre les tres jugadores del DSV CV Sant Cugat, es desplaçaran fins a la concentració permanent de Soria per estar a les ordres de Juan Carlos Suárez. 

Pablo Gimeno i Arnau Castro, de la Federació Catalana de Voleibol, i Víctor España i Pau Moreno, del CN Sabadell són els quatre jugadors convocats a la concentració de la selecció espanyola sub 17 de Palencia. L’objectiu d’aquesta concentració és preparar el torneig WEVZA U17 que es disputarà del 10 al 14 de març a Portugal i es classificatori per al Campionat d’Europa sub 17. Abans però, del 27 al 9 de març, hi haurà una altra concentració prèvia de preparació on es disputarà un torneig bilateral amistós amb Portugal. 

Els quatre jugadors catalans formen part del programa de tecnificació masculina GET Blume que entrena Alberto Toribio, i havien format part de la selecció infantil masculina que, sota les ordres de Sergi Mirada i Camilo Caro, va disputar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques el passat 2019. 

D’altra banda, Cristina Poch, Claudia Llamas i Maria Brun, totes jugadores del DSV CV Sant Cugat, han estat convocades a la concentració de la selecció espanyola Sub16 a Soria. A l’igual que els seus companys, l’objectiu és preparar el torneig WEVZA U16 classificatori per al Campionat d’Europa, que es celebrarà del 3 al 7 de març a França. També disputaran una concentració prèvia amb bilateral amistós amb Portugal, però serà del 20 de febrer al 2 de març a Portugal.

Tant Maria Brun com Claudia Llamas formen part actualment del programa de tecnificació GET Blume femení que entrena Miguel Fuente, i van formar part del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques el passat 2019, amb Joshua Pérez i Sonia Fandos com entrenadors. Cristina Poch, com les seves companyes, ja havia participat amb anterioritat en alguna de les concentracions que realitzen les seleccions espanyoles de menors. 

La fase final del Campionat d’Europa femení sub 16 es celebrarà del 10 al 18 de juliol entre Hongria i Eslovàquia, mentre el Campionat d’Europa masculí sub 17 tindrà lloc, les mateixes dates, a Albània. Per arribar a aquesta fase, les seleccions hauran de participar al WEVZA classificatori i després al Torneig preeuropeu de classificació pel campionat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top