Presidència

El 5 d’abril de 2008 les urnes van donar el suport necessari a la candidatura encapçalada per Maribel Zamora per tal d’erigir-se en la primera dona presidenta de la Federació Catalana de Voleibol. Diplomada en Relacions Laborals i cursant en l’actualitat el grau de Dret, compatibilitza les funcions de Presidenta de la Federació Catalana de Voleibol amb les de l’Administració Pública, com a controller financer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Maribel Zamora va néixer a Viladecans l’any 1977. La seva passió pel món del voleibol va començar de ben jove, als 12 anys. L’any 1989 va començar a jugar a l’equip de la seva localitat natal, el CV Joventut Viladecans. A banda de practicar aquest esport va començar a arrelar-se a altres estaments del món del voleibol com el de l’arbitratge. En paral·lel a la seva carrera esportiva també ha cursat el Nivell II d’entrenadora i el Curs Nacional d’Àrbitres. A més de formar part de la Junta Directiva del seu club i acabant sent-ne la vicepresidenta.

El 2004 forma part d’una candidatura de canvi a la Federació Catalana de Voleibol. El canvi no arriba, però començà ja a preparar les següents eleccions quatre anys més tard i on ja serà la persona que encapçali la candidatura guanyadora. Aquest fet fa que la temporada 2007/08 rescindeixi la seva llicència d’àrbitre, i les de jugadora i entrenadora amb el CV Viladecans per incompatibilitat.

Actualment, és vicepresidenta de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), des del 2008 fins al 2020 ha format part de la Junta Directiva de la RFEVB i ha arribat a ser Vicepresidenta de la RFEVB (Real Federación Española de Voleibol) des de 2012, sent la primera dona en fer-ho en la història de l’ens federatiu estatal. Presidenta de la comissió dirigents ‘Dona i Esport’ de la UFEC i membre del Consell d’Administració de les empreses UFEC Gestió i Serveis SL, GESTUFEC SL, i Urban Esports SL.

Desplaça cap amunt