Els assistents al primer Congrés Internacional de Voleibol, celebrat per la Federació Catalana de Voleibol, han valorat l’esdeveniment celebrat el 9 i 10 de setembre, amb una nota mitjana de 8.2 pel que fa a la satisfacció general i amb un 8.7 els ponents que hi van participar. A més valoren com a molt bona tant la qualitat de les ponències com l’organització i ja esperen la següent edició.
El I Congrés Internacional de Voleibol va comptar amb la presència de ponents catalans, espanyols i internacionals vinguts d’arreu i amb diferents perfils, que van omplir la tarda de divendres i tota la jornada de dissabte amb un total de 14 conferencies sobre voleibol, vòlei platja, arbitratge, psicologia, lideratge,…
Més de 250 persones es van inscriure per assistir al congrés, de les quals un 54.8% ho va fer de manera presencial, assistint a les sales de l’Hotel Catalunya Ramblas, mentre el 45.2% ho va fer de manera virtual, a través del canal de Youtube del Voleicatala. La reproducció en directe va rebre més de 2.000 visualitzacions de les conferències al llarg del cap de setmana. Dels inscrits, un 47.2% eren entrenadors, un 36.7% van ser àrbitres i un 6.9% jugadors. A més, també hi va haver psicòlegs, directius, aficionats i altres perfils interessats en aquesta aposta de formació multidisciplinària.
‘El primer Congrés s’ha convertit en un punt de referència del voleibol. La Federació Catalana de Voleibol ha aconseguit, per primera vegada, fer un congrés amb formacions encarades a tots els agents implicats en el nostre esport’ ha explicat Maribel Zamora, presidenta de l’ens federatiu català, que també apunta que ‘la voluntat és poder seguir oferint aquest tipus de formacions multidisciplinàries i que tots els col·lectius del nostre esport tinguin el seu espai’.
Entre els assistents destaquen com aspectes positius les dates del Congrés, ja que s’ha realitzat en un cap de setmana sense competició, la bona organització, la qualitat dels ponents i el poder compartir amb diferents estaments en un mateix espai. Aspectes que destaquen com a millora per les properes edicions és la durada del mateix, ‘que hauria de ser tot el cap de setmana per poder fer ponències més llargues’ i també demanen un part pràctica i presencial a pista. De cara a la segona edició les temàtiques més sol·licitades són la preparació física i la nutrició.