Segueix l’espectacular creixement del voleibol català. Nou rècord la 15-16 amb 461 equips federats

El creixement del voleibol català federat segueix en augment temporada rere temporada. Tot i la crisis mundial que va començar al 2008, el fet es que el voleibol català ha crescut les darreres vuit temporades en número d’equips i llicències. Si fa dues campanyes el salt va ser impressionant amb un increment de 44 equips, respecte la temporada anterior, la 2014/15 va ser la de més creixement en número d’equips a l’inici d’una temporada, amb un total de 53 nous equips en competició.

La campanya 2015/16 arrenca amb un nou increment d’equips i llicències. Seran un total de 27 els nous equips que ja competiran tots des d’aquesta setmana, inscrits en els diferents Campionats de Catalunya. La Federació Catalana de Voleibol enceta doncs una nova temporada amb alegries, compartint el gran creixement del nostre esport, amb els 439 equips que disputaran els diferents campionats al nostre territori aquesta campanya, situant el voleibol català com a capdavanter en el número de practicants de voleibol pista de tot l’estat espanyol amb gairebé 6.000 llicències totals.

La nova creació de clubs, fins a set de nous aquest estiu de 2015 (Escola Pia Calella, CV La Palma de Cervelló, CV Cardedeu, Zona Esportiva d’Avinyó, CV Cubelles, CV Cometa Bellvei i CE Escola Sant Gervasi Mollet), consolida el vòlei català per sobre ja dels 90 clubs federats, sense comptar les entitats de nova creació en Lliga Màsters i Veterans, moltes d’elles en procés d’oficialitat de l’entitat respecte el CCE i la FCVb, situant el mapa del voleibol al nostre territori cada vegada més gran.

Rècord d’equips catalans a competicions estatals

Si afegim els equips catalans que competiran aquesta temporada a les diferents competicions estatals la xifra es del tot espectacular, i es que sumant els equips de Superlliga-1, Superlliga-2 i Primera Nacional, la Federació Catalana de Voleibol hi comptarà aquesta campanya 2015/16 amb un total de 461 equips, rècord total del voleibol català.

Creixement del voleibol masculí i de la categoria infantil

Són les noves competicions creades per la Federació Catalana de Voleibol les que mantenen el creixement respecte la temporada passada, juntament amb la competició infantil femenina, i per primera vegada en dues temporades, les competicions masculines de menors.

Així, la Lliga Aleví i la Lliga Màsters i Veterans, després de les seves primeres edicions, han crescut en número de participants. La categoria federada on hi competiran els més petits comptarà amb 17 equips participants, els quals ja han començat l’activitat competitiva aquest passat cap de setmana amb la disputa de la primera jornada en els tres grups de la primera fase.

S’assenta la competició lúdica

Per la seva banda, la Lliga Màsters i de Veterans manté el número de participants, fent de la que serà la quarta edició de la competició la més nombrosa i amb major número d’entitats de nova creació participant en la lliga més lúdica de l’ens federatiu català.

Els clubs segueixen evitant la crisi econòmica i segueixen apostant per dotar de més hores de voleibol als seus pavellons, segueix la promoció del nostre esport i difusió a les escoles, fet que es trasllada a l’impacte numèric any rere any en competició federada, i escolar, amb cada vegada més practicants del nostre esport arreu del territori. Seguim treballant conjuntament per a la consolidació i creixement esportiu del nostre esport dia a dia, i temporada rere temporada amb l’objectiu cada dia més evident de professionalitzar tots els col·lectius que formen part de la Federació Catalana de Voleibol.

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Scroll to Top