Reviu la classe magistral de Pisani sobre el coneixement del moviment aplicat al voleibol

El pavelló de les Naus de Sabadell es va omplir al desembre per rebre una classe magistral d’Enrique Pisani, il·lustrat en l’essència i el coneixement del moviment corporal i prestigiós tècnic argentí del voleibol. Ara, ja es pot fer el visionat al complert del clínic que va oferir el tècnic argentí.

La ponència, titulada ‘Tècnica, tàctica i moviment’, es va desenvolupar al llarg de tota la jornada i es va dividir en part teòrica al matí i part pràctica a la tarda. Al llarg de la jornada es va tractar la relació entre els principis de joc, els principis tècnics, la preparació física i els principis de moviment en diversos contextos.

Segons Pisani, el coneixement del moviment és la base de tot l’aprenentatge. Per això, amb la tècniques d’aprenentatge del moviment que ell utilitza ‘permet tenir un accés a diferents tipus de població i donar-los opcions eficaces sense haver de fer coses diferents’, explica. En aquest sentit, el coneixement de Pisani aplicat al voleibol s’entén en el sistema de repeticions però buscant el moviment precís. Segons ell, aquesta és la manera com un jugador ‘tindrà consciència del que fa, sabent on inicia el moviment i per on transita. Sense això no es pot detectar en quin punt s’està deixant de ser eficaç i per tant el resultat no serà l’òptim’.

Es va aprofitar la presència del tècnic argentí per poder fer-li una petita entrevista que es pot seguir al blog de la Federació Catalana de Voleibol. Pisani explica breument els moviments essencials del voleibol i com a través d’ells s’aconsegueix que el treball dels esportistes siguin òptims i per tant, més eficaços.

ENTREVISTA

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top