Rècord històric de sol·licituds per formar part del programa ARC Voleibol 2023

Ja ha començat el procés de selecció de jugadors i jugadores que formaran part del programa d’alt rendiment de voleibol de cara a la propera temporada. Un total de 102 nois i 74 noies, d’entre cadet i juvenil, van presentar-se els dies 12 i 13 de maig a les proves prèvies per entrar dins un programa on, només uns quants escollits, tindran l’oportunitat de dur el seu voleibol a un altre nivell. Aquesta és l’ocasió on més sol·licituds s’han rebut per entrar a formar part del programa.

El programa pertany a la Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, tot i que la part tècnica és assumida per la Federació Catalana de Voleibol. L’objectiu final recau en potenciar la participació internacional d’esportistes formats i becats en el centre de tecnificació, així com nodrir a les màximes categories del voleibol espanyol d’esportistes formats a Catalunya. 

Dins d’aquest programa, habitualment una trentena d’alumnes compatibilitzen anualment els estudis amb les seves formacions com a jugadors professionals de voleibol. Els hàbits dels alumnes que entren a l’acadèmia canvien totalment, ja que han d’entrenar física i tècnicament cada dia, a més de complir amb uns mínims acadèmics per poder assegurar-se un bon futur fora de l’esport.

Les proves que es realitzen als joves aspirants a entrar a la GET Blume es divideixen en dues branques: uns primers exercicis referents a les capacitats físiques o antropomètriques de cada esportista, mentre que, els segons, van dedicats a conèixer aspectes físics, com són el salt o la velocitat punta, amb exercicis com el test de frac. 

En casos concrets, les diferències entre l’entrada o no d’esportistes recau en petits detalls. A més d’anar inspeccionant a jugadors per col·legis, també es deixa a les famílies que recomanin d’esportistes. L’important, segons Miguel Fuente, responsable de GET Blume femení, recau en el tipus de jugador que necessiti el grup. “És una cosa subjectiva, ja que pot interessar-nos que sigui un jugador alt, una persona que corri més o potser que tingui un nivell que destaqui per sobre de la resta”, assenyala.

Està previst que, durant el transcurs de les properes setmanes, els responsables de GET Blume es comuniquin directament amb els pares dels joves per informar-los sobre si han estat acceptats o no dins el programa i sobre com funciona aquest tipus de beca. Esportistes com Joan Domènech, Álvaro Gimeno, en categoria masculina o Ariadna Priante, Patricia Llabrés i Maria Segura, en categoria femenina, han passat per l’acadèmia abans de llaurar-se un futur com a jugadors de voleibol en l’elit, a més de formar part de la Selecció Espanyola de voleibol, un dels principals objectius del programa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt