El júnior femení del Barça CVB, subcampió d’Espanya a Saragossa

El voleibol català segueix tancant la temporada 2022-2023 amb grans resultats. Aquest cop ho fem amb el Barça CVB júnior femení, que després d’un gran Campionat d’Espanya, ha tornat a casa amb la medalla de plata penjada al coll. L’any passat, el primer cop que es va disputar aquesta competició, l’equip blaugrana va quedar entre els deu primers, concretament en novena posició.

El conjunt barceloní arribava a la competició com a tercer classificat en la fase catalana per ser al Campionat d’Espanya.  En la primera ronda del torneig l’equip estava enquadrat en el Grup D, on va haver d’enfrontar-se al CV Torrent, al CV Valdefierro i a l’Arenal Emevé, amb qui més tard es trobaria a la gran final. El Barça CVB va superar amb comoditat els seus partits excepte el que el va enfrontar amb l’Emevé, el qual va perdre per 0-3, però que va ser més disputat del que el resultat finalment va marcar. Així doncs, amb dues victòries i una derrota, l’equip blaugrana superava la fase de grups com a segon classificat, citant-se amb el BAM AVG a vuitens de final.

Els matxs on es donaven cita els setze millors equips de la competició van mostrar la superioritat d’alguns clubs, ja que en sis dels vuit partits el marcador final va ser de 3-0. En el cas del Barça CVB, l’equip blaugrana va haver de remuntar després de perdre el primer set per 10-25. Un cop dins el partit, l’equip barceloní va recórrer a la solidesa defensiva i l’encert en atac per fer-se amb els tres següents sets i així passar a quarts de final. A la següent ronda les esperava el CV Madrid Redpiso Chamberí, amb qui també van haver de suar de valent per tal de plantar-se a les semifinals, tal com reflectia el marcador al final del primer set, 23-25. El segon parcial va caure del costat català per 19-25, abans que l’equip madrileny tornés a entrar al partit fent-se amb el tercer set per 25-19. Quan semblava que podria haver-hi un cinquè set i decidir-ho tot en el desempat, l’equip blaugrana va prémer l’accelerador i va posar en el marcador el 22-25 final que tancava el partit i el duia a lluitar per les medalles.

El dissabte 20 van tenir lloc les semifinals, on competien quatre equips de diferents localitats espanyoles: Barça CVB (Catalunya) contra CD Heidelberg (Canàries); i Depol Feel Alcobendas (Comunitat de Madrid) contra l’Arenal Emevé (Galícia). En la semifinal blaugrana, tot i finalitzar amb un marcador de 3-1 a favor de les catalanes, la màxima diferencia al final dels quatre parcials jugats va ser només de 3 punts. Així ho reflectia el marcador final, que va ser de 25-23/22-25/26-24 i 25-22. Amb tot, el conjunt barceloní es plantava a la gran final amb un vell conegut, l’Arenal Emevé, amb qui ja s’havia enfrontat a la fase de grups i amb qui buscaria revenja per aconseguir el títol de campió d’Espanya en categoria júnior.

Després de dur pràcticament en la seva totalitat el primer parcial de la gran final empatat, en els moments decisius el conjunt de Lugo va fer valer la seva superioritat física, imposant-se a la defensa blaugrana i posant el 0-1 en el marcador amb un 21-25. El final del primer set va ser un gerro d’aigua freda per les noies del Barça CVB, que van veure com en un tancar i obrir d’ulls, l’equip gallec posava el 0-2 en l’electrònic després d’endur-se el segon parcial per 14-25. En el tercer set, el club blaugrana va apropar-se al màxim en el marcador per tal de remuntar el matx, però l’Arenal Emevé va fer-se amb el set i el partit per un 23-25. El resultat deixava a les catalanes amb un regust amarg per perdre dos cops davant el mateix rival, però amb l’alegria i felicitat de convertir-se en les subcampiones d’Espanya, havent-hi millorat amb creus la novena posició de la temporada passada.