Quatre equips catalans pugnen per pujar a Primera Nacional

Arriba l’hora de la veritat per poder assolir la categoria de bronze del voleibol espanyol. El CEV L’Hospitalet i el Vòlei Monjos, en categoria masculina, i el Voleibol Sant Just i el CV Sant Quirze Negre, en categoria femenina, competeixen a partir d’aquest dijous amb els millors equips del territori espanyol en la fase d’ascens per fer-se un forat a Primera Nacional. 

En categoria masculina els 18 equips participants es dividiran en 3 grups, un primer conformat per 5 clubs, procedents del nord d’Espanya; un segon amb 7 conjunts de l’est del territori, i un tercer grup amb 6 equips del centre i sud d’Espanya i les Canàries. El CEV L’Hospitalet i el Club Vòlei Monjos són els representants catalans, finalistes a les fases de Girona el passat març. El grup dels conjunts catalans està dividit en dos, un primer ‘minigrup’ de 3 equips, on jugaran el CEV L’Hospitalet, el CV València i l’Alaró Vòlei. Per la seva banda, el Vòlei Monjos, enquadrat dins l’altre grup, jugarà amb el CV Ciutadella, el Mateo Levante Campello i el Juventud Murcia per passar de ronda. Els dos primers classificats de cada grup s’enfrontaran amb els dos millors de l’altre ‘minigrup’, i el guanyador de cada un dels tres grups en que es divideix la fase d’ascens, aconseguiran les tres places que hi ha en joc per pujar a la categoría de bronze del vòlei espanyol.

Per contra, en categoria femenina, 24 equips seran els que competiran entre si per tal de fer-se amb les tres places disponibles per pujar a Primera Nacional femenina. El Grup A està conformat per 6 equips del nord d’Espanya; el B per 10 clubs de l’est, entre els quals es troben el Vòlei Sant Just i el CV Sant Quirze; i el C per 8 equips del centre i sud d’Espanya i de les Illes Canàries. El Grup B està dividit en dos ‘minigrups’ de 5 equips, on es reparteixen els dos equips catalans femenins que participen en la fase. A partir d’aquest dijous, el Voleibol Sant Just s’enfrontarà al CD Marianistas, a l’Alaró Vòlei, al CV Daya Nueva i al Molina Vóley. Per altra banda, el CV Sant Quirze Negre es trobarà en el seu camí a semifinals al CV Aljafería, al CAV Santomera, al CV Paterna i al Vóley Cide Palma. Les semifinals estan programades per la última hora de la tarda de dissabte; mentre que, la final de consolació i la gran final tindran lloc aquest diumenge pel matí.

Aquesta temporada, Catalunya ha comptat amb 9 equips a Primera Divisió Nacional masculina i 8 equips en categoria femenina, la majoria dels quals han finalitzat la campanya situats en la part mitja-alta de la classificació. Si hi ha sort, aquest diumenge es podrien incorporar a la categoria dos nous equips del territori.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt