Premis, mencions i homenatges a la VII Festa del Vòlei Català

La Federació Catalana de Voleibol va celebrar ahir, a la sala d’actes del Consell Català de l’Esport, la setena edició de la Festa del Vòlei, un acte que serveix per a retre homenatge a les seleccions catalanes de voleibol, tant de pista com de platja, així com per a fer entrega dels premis Toni Ponce, Diego León i el Llegendari Vicens Puigdomènech. Per fer entrega dels guardons van estar presents Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; i la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora.

Més de 200 persones, entre esportistes, cos tècnic, àrbitres, personalitats i públic, van assistir a la Festa del Vòlei 2021, en el que la Federació Catalana de Voleibol va voler destacar ‘l’esforç i la dedicació del vòlei català en un any marcat per la pandèmia’, tal i com va apuntar la presidenta de l’ens federatiu, Maribel Zamora.

Després de l’entrega de copes als equips campions de Catalunya de la passada temporada, va venir el torn d’homenatge de les seleccions catalanes. Un homenatge especial el d’enguany ja que per primera vegada les quatre seleccions de pista, infantils i cadets masculines i femenines, van pujar al podi del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, destacant l’or de la selecció cadet femenina. També van tenir el seu reconeixement les seleccions de vòlei platja de totes les categories de menors, que enguany han aconseguit una plata en categoria infantil masculina, i un bronze a la infantil femenina.

Tot seguit es va procedir a l’entrega de premis especials. El primer d’entregar-se va ser el Premi Toni Ponce, que premia al millor entrenador en categoria de base i al millor entrenador sènior. Enguany el premi Toni Ponce en categories de base ha estat per Leo Passerine, Campió de Catalunya cadet i juvenil, així com campió d’Espanya cadet femení, amb el DSV CV SANT CUGAT. Mentre que el Premi Toni Ponce de categoria sènior l’ha guanyat Lucia Bregar. L’entrenadora del BARÇA CVB va finalitzar en primera posició la Superlliga 2 femenina, assolint així l’ascens i retorn a la Lliga Iberdrola, màxima competició estatal.

També es va lliurar el Premi Diego León, que en aquest destaca una meritòria carrera arbitral i que va recaure en Quim Ventura, àrbitre internacional de platja, amb destacadíssimes designacions en partits de màxim nivell, i àrbitre de la Superlliga espanyola. Aquest estiu l’hem pogut veure xiulant a proves World Tour 4 estrelles, al circuit Madison, al Campionat d’Europa i a la gran final del Campionat d’Espanya de vòlei platja.

Màxima emoció es va viure en el lliurament del Premi Llegendari Vicens Puigdomènech, que ell mateix es va encarregar de lliurar, que va ser per Montse Nadal i Montse Manuel, en reconeixement a tota la tasca que han realitzat al llarg de la seva trajectòria pel voleibol català. Tal i com diu Maribel Zamora ‘parlar d’elles és parlar de voleibol, de Lleida, i per descomptat, del Cecell, el seu club. Però també és parlar d’arbitratge, de seleccionadores catalanes, i sobretot , de formació de jugadores de base. Parlar d’elles és parlar de treball, constància, dedicació i entrega’.

Finalment, es va fer una menció especial a Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport, entre el 2013 i el 2016, i Secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, entre 2016 i 2021, en agraïment al suport dels darrers anys en què el seu càrrec ha coincidit amb els anys de màxima esplendor del voleibol català. Figueras, va voler destacar ‘la feina de tots els agent implicats però en especial la feina que ha fet la seva presidenta, Maribel Zamora’.

Per tancar l’acte, la presidenta de l’ens federatiu va voler destacar i agrair la tasca de tots els clubs durant la pandèmia, el que ha permès un creixement tant excepcional del voleibol català aquesta temporada. En aquest sentit, també va agrair l’ajuda i suport de col·laboradors i patrocinadors, i en especial de la UFEC, on va recordar el projecte de la OTT ‘el Netflix de l’esport català’. La presidenta també va explicar la voluntat de l’ens federatiu de portar una prova World Tour de manera permanent a Barcelona, projecte en el que ja s’està treballant conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport i amb l’Ajuntament de Barcelona per poder-ho fer realitat. A més, també va dir que ‘ha quedat pendent l’entrega del Premi Honorífic Diego León, concedit a Antonio Morales, qui ha estat durant molts anys president del CTNA i president de la Federació Asturiana de Voleibol, molt estretament lligada a la FCVB, i que serà entregat properament’.

Finalment, Zamora també va voler tenir un moment de record pel traspàs de Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge i vicepresident de la UFEC, i per Josep ‘Xerbe’ Devesa, ex-jugador i membre de la Junta Directiva del CV Olot. A més, va enviar un missatge d’ànim a Lluc Devesa, jugador de la Blume i del CV Olot ‘per a que tingui una ràpida i bona recuperació de les seves lesions’.

Gerard Esteva, president de la UFEC, va destacar en el seu discurs ‘l’orgull que suposa que els joves talents ens representin amb la selecció catalana arreu del territori i més amb tants bons resultats’. I també va voler destacar la pròxima incorporació del voleibol en la OTT de l’esport català, que permetrà ‘una major democratització de l’esport i que el voleibol es pugui veure arreu del món’.

Va tancar el torn de paraules el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, que va comentar que poques vegades ‘havia vist tan plena la sala d’actes del Consell Català de l’Esport’ i va voler destacar i posar en valor la feina de la Federació Catalana de Voleibol ‘una de les que més creixement ha tingut els darrers anys’.

GALERIA FOTOGRÀFICA COMPLETA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top