Ponents de luxe, i per a tothom, al I Congrés Internacional de Voleibol

César Hernández, José Casanova, Liliana Fernández, Dolors Besné i Noemí Bonet, juntament amb diversos psicòlegs de l’esport del Grup PsicArb, son els primers noms confirmats que participaran al I Congrés Internacional de Voleibol que es celebrarà el 9 i 10 de setembre a Barcelona. L’accés i participació a les conferències es gratuït, amb inscripció prèvia (a partir del proper dilluns), però també es podran seguir les ponències per streaming.

César Hernández, actual entrenador del Vakifbank Spor Kulübü i seleccionador de Corea, participa al congrés amb una ponència sobre l’entrenament situacional. Hernández ha dedicat la major part de la seva carrera del voleibol a l’Alt Rendiment, ocupant diferents càrrecs dins de cada un dels diferents grups, des de preparador físic, scoutman, entrenador assistent i entrenador principal. En aquesta nova col·laboració amb la Federació Catalana de Voleibol, que tindrà lloc dissabte al matí, tractarà la recerca de solucions mitjançant l’entrenament de situacions de joc.  

També comptarem amb la presència de José Casanova, secretari de la Comissió de Regles de Joc i Arbitratge de la FIVB, encarregat de coordinar els assumptes del Vòlei Platja. Ha participat en tots els Jocs Olímpics des del 2000 com a membre del Comitè de Control, i des d’Atenes 2004 ha desenvolupat el paper de President del Comitè d’Arbitratge del Torneig Olímpic de Vòlei Platja.  Casanova desenvoluparà la ponència sobre els ‘Criteris d’Avaluació de la col·locació de la pilota de dits’ la tarda de dissabte.

Un altre dels noms reconeguts és el de Liliana Fernández, jugadora d’elit de vòlei platja i mare de dos fills. Liliana ha participat en tres Jocs Olímpics (Londres 2012, Rio de Janeiro 2012 i Tokyo 2021) en els que juntament amb Elsa Baquerizo han assolit la novena posició. També acumula sis Campionats d’Espanya entre 2009 i 2014. Fa cinc anys, va ser mare per primera vegada i fa uns mesos va néixer el seu segon fill. Precisament aquest camí és el que ve a explicar-nos en la seva ponència sobre ‘Maternitat i esport d’elit’, on podrem conèixer com ho ha aconseguit i les ajudes i les dificultats que ha trobat pel camí.

Dolors Besné és la presidenta de la Federació Balear de Voleibol, però darrera dels més de 60 anys dedicats al món de l’esport també hi ha una pilota de bàsquet. Besné ha estat una pionera i exemple a seguir en el lideratge femení en el món esportiu amb una trajectòria de vida que l’ha portat a rebre infinitat de distincions i reconeixements. Va ser jugadora nacional de bàsquet i la primera dona a España en entrenar un equip masculí en aquesta disciplina i va ser la fundadora, amb altres companys, de l’Associació Balear d’Entrenadors de Baloncesto. Després es va passar al món de la gestió esportiva i poc a poc es va anar introduint al món del voleibol. Una vida digne de llibre que podrem conèixer divendres a la tarda.

El I Congrés Internacional també tractarà les emocions en el terreny de joc. Per això comptarem amb Noemí Bonet per un costat i amb el grup PsicArb per l’altra. Bonet, psicòloga esportiva a diferents clubs de voleibol, futbol, bàsquet, gimnàstica rítmica i patinatge catalans, i professora a la Universitat de Lleida en l’assignatura de psicologia esportiva realitzarà la ponència ‘Entrenant emocions’, que ajudarà als membres de l’equip tècnic en la gestió de les emocions dels seus esportistes.

D’altra banda, el Grup PsicArb, Grup de Psicologia aplicada a l’arbitratge i al Judici Esportiu format pel del Dr. Gerard Soriano, Pol Soto i el Dr. Josep Pla, realitzaran el taller “Claus psicològiques per millorar el rendiment arbitral: atenció, concentració i regulació emocional”. El taller, que es realitzarà dissabte matí, serà teoricopràctic i parlarà dels processos psicològics que es posaran en pràctica mitjançant exercicis perquè els experimentin fora de la situació arbitral però que puguin transferir el que han experimentat a la seva pràctica esportiva, mitjançant l’entrenament adequat.

El Congrés tindrà lloc el divendres 9 i el dissabte 10 de setembre a l’Hotel Catalonia Ramblas. Tots els assistents, a part de gaudir de les xerrades en directe, també rebran un pack de benvinguda al Congrès i estones per compartir amb els ponents. També es podran seguir les conferències de manera telemàtica a través del canal de Youtube del Voleicatalà. El proper dilluns també es donaran a conèixer la resta de ponents confirmats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top