La Sala David Moner de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya va acollir l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Voleibol a fi de deliberar i resoldre els punts establerts en l’ordre del dia. Com a punts destacats de la jornada hi va haver l’explicació de novetats per les properes temporades a càrrec de la presidenta de l’ens federatiu, Maribel Zamora, com la construcció de pistes de vòlei platja, la creació de tutors arbitrals o el projecte de tornar a portar la World Tour a Barcelona. També van generar debat alguns canvis de normativa referents als ascensos i descensos entre categories. Tot i així, tots els punts presentats van ser aprovats, la majoria d’ells per unanimitat.
Maribel Zamora va obrir l’acte amb l’informe de presidència on va voler fer un resum de la temporada sortint, fent una menció especial al creixement del voleibol a Catalunya i, per tant, a l’augment de llicències així com al número de clubs. Unes xifres que per la presidenta ‘ajuden a entendre la magnitud que ha assolit el voleibol català’. En aquest sentit i amb la valoració global de l’assemblea es va posar sobre la taula la necessitat d’estudiar una reestructuració global de les competicions.
A Catalunya ja hi ha més de 660 equips federats, que formen part dels 125 clubs actuals, gràcies al creixement respecte l’any anterior de 77 equips i 9 clubs. Zamora també va fer revisió dels equips a competicions espanyoles on va felicitar la temporada excepcional del Barça CVB, amb la participació històrica a la final de la Lliga Iberdrola, i també del DSV CV Sant Cugat, que seguiran representant Catalunya a la màxima competició espanyola. També va mencionar altres ascensos com el del Vall d’Hebron a Superlliga 2, ‘un ascens que ja està confirmat perquè el club ha pagat l’aval’, i el del Voleibol Sant Just a Primera Nacional. ‘Bones noticies que posen de manifest la bona salut del vòlei català i de la feina ben feta que fem tots’, va puntualitzar la president.
A nivell institucional, Maribel Zamora va destacar la campanya per la modificació de la Llei de l’Esport promoguda amb una ILP (iniciativa legislativa popular) de les federacions catalanes i que ha recollit més de 154 mil signatures, de les quals més de 1200 les ha aportat la Federació Catalana de Voleibol. Zamora va explicar que aquesta ILP està ara mateix en tràmit parlamentari i s’està negociant el text de la nova llei de l’esport amb tot el sector esportiu implicat.
Pel que fa a novetats i projectes de la federació Maribel Zamora va explicar que la Federació Catalana de Voleibol treballa per canviar la pàgina web de l’entitat, un canvi que encara s’ha d’aprovar en Junta Directiva i que està en fase de valoració de pressupostos. També es va recordar la implementació de l’eina gratuïta Matchapp, ‘a la qual encara se li pot treure suc amb possibles patrocinis’, va explicar la presidenta.
En l’àmbit de l’arbitratge Zamora va explicar tenir ‘coneixement de la problemàtica amb els àrbitres i el seu nivell’. També, va explicar que de cara a la temporada 2019/2020 ‘s’establirà un sistema de tutories on els àrbitres de categoria nacional tindran nous col·legiats al seu càrrec amb l’objectiu que les designacions estiguin tutoritzades i se’ls ajudi a millorar el seu arbitratge’.
Pel que fa a vòlei platja es va destacar el recolzament, per quart any consecutiu de Vichy Catalan, i es va recalcar que ‘el circuit està funcionant amb èxit’. La novetat més important, però, en aquest aspecte és la creació de pistes de vòlei platja al Club de Tenis Vall d’Hebron que ha passat a ser gestionat per la UFEC. Unes instal·lacions que estarien disponibles al setembre. També en aquest àmbit destaca que la federació organitzarà a finals de juliol a Torredembarra el Campionat d’Espanya sub-19 de clubs de Vòlei Platja aprofitant les instal·lacions del pas del Campionat de Catalunya per la ciutat.
Per últim la presidenta va explicar que ‘s’està valorant la possibilitat de tornar a organitzar a Barcelona una World Tour’ però que sigui un esdeveniment de llarga durada i que vingui el 2020, el 2021 i el 2022. Segons Zamora ‘tenim una posició còmode respecte altres federacions, és assequible, i una bona relació amb la RFEVB. Tenim tots els ingredients per fer que una activitat d’aquestes característiques es quedi a Barcelona’.
Tot seguit es va passar al punt de l’ordre del dia on es va aprovar per unanimitat la Memòria d’activitats 2018/2019, que contempla un tancament econòmic amb un resultat positiu de 7.048’58 euros.
Es van aprovar la planificació, la normativa ARC i el Reglament de competició. També es van aprovar les Normes de Competició per majoria, així com els annexes 1 i 2. L’annex 2 fa referència a la creació del campionat infantil preferent, que com a novetat destacada és que podrà disputar els seus partits a pista descoberta, l’ampliació a 24 equips a la segona divisió sènior femenina.
La presidenta de l’ens federatiu català va voler felicitar a tots els equips campions de Catalunya d’aquesta temporada en totes les categories, així com a tots els clubs que han participat en els diferents Campionats d’Espanya, sobretot al CVB Barcelona infantil pel seu triomf. Finalment Zamora va expressar les condolences per les recents pèrdues de dues ex-jugadores, Gerogina Prado i Gemma Lasalle.