Nadal i voleibol, el camí dels esportistes catalans al Campionat d’Europa

Fins a 7 esportistes catalans han participat amb les seleccions espanyoles de menors en els tornejos WEVZA que s’han disputat durant l’aturada de competicions aquest Nadal. La selecció espanyola sub18 masculina, amb quatre jugadors catalans, ha participat al campionat que s’ha celebrat a Marsicovetere, Itàlia. Mentre que tres jugadores catalanes ho han fet amb la selecció sub17 femenina al WEVZA que s’ha disputat a Herentals, Bèlgica.

Pablo Rosales i Pablo Gimeno, del CV Sant Pere i Sant Pau, i Pau Moreno i Gerard Rejón, del CN Sabadell, han estat des del passat 26 de desembre concentrats amb la selecció. Primer van estar a Palència on van disputar un bilateral amb Portugal, i després a Azuqueca de Henares on van preparar el torneig WEVZA d’Itàlia que s’ha jugat del 5 al 9 de gener. A la primera concentració també hi van participar els catalans Arnau Castro, del CV Sant Martí, i Víctor España, del CN Sabadell.

Al WEVZA, la selecció sub 18 masculina va disputar partits amb les seleccions de Bèlgica, França i Portugal, amb qui van perdre en les tres ocasions per la màxima. El quart i últim partit, amb la selecció dels Països Baixos, va ser l’únic triomf dels espanyols que es van poder acomiadar amb una contundent victòria per 3-0.

Pel que fa a la selecció femenina sub17 ha comptat amb la presència de Carla Plaixats, del CV Vall d’Hebron, i de María Brun i Claudia Llamas del DSV CV Sant Cugat. Les noies també han estat concentrades des del passat 26 de desembre a A Estrada (Pontevedra) on també han disputat partits amistosos amb Portugal per preparar el WEVZA que han disputat del 4 al 10 de gener a Bèlgica.

La selecció femenina ha disputat un total de 5 partits i, com els nois, també han aconseguit la victòria en l’últim, disputat, en el seu cas, amb Portugal a qui van aconseguir guanyar en el set de desempat. Les selecció sub17 també ha jugat amb les seleccions d’Itàlia, Bèlgica i Alemanya amb qui va arribar a disputar el tie break, però perdent en tots els casos. Amb la selecció de Bèlgica, l’amfitriona, les noies van perdre per 3-0.

En ambdós casos, aquestes concentracions formen part de la preparació del torneig de classificació pel Campionat d’Europa. Les seleccions es tornaran a concentrar del 10 al 13 de març i del 8 al 21 d’abril, per disputar del 22 al 25 d’abril la segona fase de classificació. El Campionat d’Europa femení es disputarà a la República Txeca del 22 al 31 de juliol, mentre el campionat masculí tindrà lloc a Geòrgia del 9 al 17 de juliol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top