Miguel Fuente dóna pas a Arthur Cohen

La propera temporada hi haurà canvi d’entrenador a la branca femenina del programa d’alt rendiment català GET Blume. Miguel Fuente agafa una excedència de la Federació Catalana de Voleibol, per emprendre nous projectes personals i esportius, i agafarà el relleu Arthur Cohen, que torna a l’ens federatiu després d’una excedència de dos anys que l’ha dut pel voleibol europeu.

El val·lisoletà, Miguel Fuente, tanca així un cicle de deu temporades al front del grup femení de la Blume, on també ha estat responsable de projecte els darrers 2 anys, des de la marxa d’Alberto Toribio. Amb la presència de Fuente al grup d’alt rendiment s’han aconseguit diferents títols del Campionat de Catalunya, així com la projecció d’infinitat de jugadores a les seleccions espanyoles. A més, durant aquests anys també ha format part de les Seleccions Catalanes amb qui ha aconseguit dos ors, dues plates i dos bronzes, amb la selecció femenina, i una tercera posició amb la selecció masculina. I també ha format part del cos tècnic de la Selecció Espanyola absoluta i de menors.

A banda de tot això, el voleibol català ha pogut gaudir del talent de Miguel Fuente a través dels diversos clínics formatius que ha realitzat, també com a professor dels cursos de Nivell bàsic i nivell avançat d’entrenador, o a les estades i campus que organitza als estius la Federació Catalana de Voleibol.

Entre 2018 i 2022 Miguel Fuente va compartir amb Arthur Cohen la banqueta de l’equip femení de la Blume. Quatre anys on Cohen va aprofundir en la seva formació com entrenador i estadístic, i que el van portar fa dos anys a emprendre el vol gràcies a una excedència que li va oferir la Federació Catalana de Voleibol. En aquests dos anys, Arthur Cohen ha format part  de l’Hidramar Gran Canaria, amb qui ha aconseguit un títol de lliga; del cos tècnic del Saint-Raphaël Var Volleyball francès; i, del Chieri 76 italià, amb qui ha aixecat el trofeu de campió de la CEV Volleyball i s’ha classificat per la final de la Final Four de la Copa Italia.

Cohen, però, va començar defensat els colors de l’UE Sàndor com a jugador, però ben aviat va canviar les genolleres per un lloc principal a la banqueta entrenant al Col·legi Aleman i Sàndor en categoria escolar i, posteriorment, al Voleibol Sant Just en equips federats. A més, també ha treballat com a estadístic de la mà d’ASE Voleibol, amb l’equip Urbia Voley Palma on va ser subcampió de la Copa del Rei. Aquest estiu, abans d’agafar les regnes de la Blume formarà part del cos tècnic de la selecció d’Eslovènia.

Miguel Fuente posa en pausa temporalment el projecte del vòlei català i dóna pas a un dels seus pupils, Arthur Cohen, format a des dels seus inicis a Catalunya, que coneix el projecte de l’alt rendiment català, i que torna a casa després de dos anys d’estar a l’elit del voleibol europeu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt