‘L’any vinent seguiré a Alemanya’, assegura Patricia Llabrés

La jugadora professional de voleibol i ex Blume, Patricia Llabrés va marxar a Corea per amor, però l’amor pel vòlei l’ha portat fins a Alemanya, on aquesta segona part de la temporada ha defensat la samarreta del Palmberg Schwerin F, amb qui ha aconseguit arribar a la final de la Bundesliga. Ara torna a casa per concentrar-se amb la Selecció Espanyola i acabar de preparar el seu casament. Dins de tota aquesta vorágine ha trobat un moment per explicar-nos sobre el seu passat, present i futur.

Pensàvem que volies un any de descans a Corea i finalment has fitxat a Alemanya. I aquest canvi?

La veritat que Alemanya es va presentar com una gran oportunitat. La meva idea, quan me’n vaig anar a Corea del Sud era prendre’m un descans, però no vaig voler desaprofitar l’oportunitat de poder jugar la Bundesliga alemanya, que és una lliga amb molt de nivell. Bàsicament vaig decidir emprendre aquesta nova aventura i poder continuar amb la meva carrera esportiva.

Vas començar a mitja temporada. Com ha estat l’arribada a un nou país i a un nou equip amb un idioma totalment diferent?

Com tota adaptació requereix el seu temps. Sí que és veritat que, al final, adaptar-te a un nou club, a una nova ciutat, a un nou país, és una mica difícil; però també és veritat que el club m’ho ha posat molt fàcil. Les companyes m’han ajudat moltíssim i la incorporació ha estat molt, molt fàcil i estic molt contenta de poder pertànyer a aquest gran club.

Et vas decidir perquè et proposaven un projecte il·lusionant?

El projecte d’equip que hi havia enguany era per a guanyar títols, ja que té jugadores que pertanyen a la selecció d’Holanda, la selecció d’Alemanya… La veritat, és un gran equip i hem aconseguit un dels objectius marcats, que era arribar a la gran final i poder disputar-la contra Stuttgart.

Una final ajustadíssima…

El final de play off no s’ha decidit fins al cinquè partit. És Stuttgart! Al cap i a la fi, és un gran equip, amb grans jugadores i no s’ha pogut aconseguir aquesta victòria final, però hem lluitat fins al cinquè partit. Crec que estem contentes per tot el treball que hem desenvolupat i tot el que hem aconseguit aquesta temporada.

I com ha estat enfrontar-se a María Segura?

Com tots sabeu, María segura, pertany al Stuttgart i, òbviament, sempre és un luxe poder trobar-te amb jugadores espanyoles i, en aquest cas, jugadora catalana i també ex de la Blume. Ha estat un luxe poder compartir amb ella aquest gran moment: disputar una final a Alemanya.

Tornes a casa per a concentrar-te amb la Selecció Espanyola.

Aquest estiu es presenta molt il·lusionant per a nosaltres, per a selecció. Ja no sols pels objectius que tenim com a selecció, sinó que també per compartir amb la María Segura, que es retira després d’aquest primer període… Estem súper contentes, súper motivades per a intentar aconseguir l’objectiu d’enguany, que és classificar per al Mundial de l’any que ve. És un luxe poder comptar amb la María i amb altres jugadores veteranes, i estem molt felices i amb moltes ganes de poder aconseguir aquest objectiu juntes.

Com veus la Selecció Espanyola que hi ha enguany?

El bloc de veteranes es mantindrà, però continuarà sent un equip molt jove i amb poca experiència. Però les jugadores que hi ha tenen molta qualitat i crec que podem arribar a aconseguir els objectius que ens hem plantejat. Òbviament, haurem de treballar en aquests períodes d’entrenament que tenim abans de començar a competir i donar el millor de nosaltres per a poder disputar els partits contra grans seleccions i poder aconseguir els resultats que volem.

Com veus el teu futur? Quines opcions tens a nivell esportiu per a l’any vinent?

Ara mateix estic, crec, en el meu millor moment esportiu. De cara a futur, només puc avançar-vos que seguiré a Alemanya un altre any més i la resta està per veure’s.

Et cases en un parell de mesos… Les noces del voleibol espanyol! Com van els preparatius?

La majoria de gent que ens segueix sap que l’Andrés i jo ens casarem el 29 de juny. Només ens queden dos mesos i la veritat és que està sent bastant complicat, sobretot perquè estem un a cada lloc. És bastant difícil d’organitzar un casament d’aquesta manera. Espero que tot surti bé i que arribem a temps amb tots els preparatius.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt