Més de 125.000 signatures avalen la ILP de la Llei de l’Esport

Ja s’han recollit més 125.000 signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular per una nova Llei de l’Esport que han impulsat les federacions esportives catalanes i la Unió de Federació Esportives de Catalunya. La Federació Catalana de Voleibol, ha fet entrega d’un miler de signatures i encara està en procés de recollida.

El proper dia 20 de febrer finalitza el procés de recollida de signatures que, a dia d’avui, ha rebut un gran suport superant altres iniciatives democràtiques en forma d’ILP com la de l’ensenyament (96.000 signatures) o la de la renda mínima garantida (121.000). Així es posarà fi a un procés de cinc anys de reflexió i que ha de servir per enfortir l’actual sector esportiu de Catalunya.

La Federació Catalana de Voleibol ha col·laborat en la recollida de signatures a través dels clubs, de les visites presencials a la oficina i les recollides en actes destacats com la Festa del Volei o el Campionat de Catalunya de Seleccions Provincials. Fins al moment s’han entregat a la UFEC prop de 1000 signatures i se n’aportaran de noves, al llarg d’aquesta setmana, arribant gairebé a les 1.200. A més, també s’ha donat suport a la ILP amb les cartes de suport enviades per desenes de clubs, que han volgut mostrar així el seu recolzament a aquesta iniciativa.

L’objectiu pel qual es presenta la ILP és per canviar una llei de l’esport de 18 anys d’antiguitat i per tant obsoleta, que promogui els valors i que tingui per objectiu impulsar l’esport català. Alguns dels punts destacats que s’han tingut en compte son la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i l’estudi o la millora de la tecnificació dels nostres esportistes.

La ILP està secundada per una gran part de l’esport català ja que, darrera d’aquest impuls per canviar la llei, hi ha el suport total de les 69 federacions esportives catalanes, que representen un total de 9008 clubs i més de 700 mil llicències segons dades de l’Observatori Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top