Lliga Mundial a Barcelona: Us presentem a Grècia

Grècia serà el tercer rival de la selecció espanyola en la primera jornada de la ronda preliminar del Grup 3 de la Lliga Mundial de Voleibol 2017. Els hel·lènics es presentaran a Barcelona després de la disputa del Premundial aquesta passada setmana, on com Espanya no van assolir la classificació directa al Campionat del Món de l’any vinent a Bulgària i Itàlia, en el cas grec de forma definitiva, en el espanyol encara a l’espera de la disputa de la repesca a finals de juliol.

El combinat grec ha participat en un total de dotze edicions del torneig de Lliga Mundial que des de 1990 organitza la FIVB anualment cada estiu, dos menys que la selecció espanyola. Grècia va tornar a la Lliga Mundial fa dos anys, després d’una absència de nou edicions en un torneig on van assolir una cinquena posició l’any 2004, el seu millor resultat històric, quan hi participaven les dotze millors seleccions del món.

Els grecs van disputar l’any passat la fina a quatre del grup 3 de Lliga Mundial finalitzant en la tercera posició després de perdre a semifinals davant la posterior selecció campiona, Eslovènia (3-0) i vèncer en el tercer i quart lloc a China Taipei per 3-1.

El millor moment de la selecció grega va arribar l’any 1987 amb la consecució del bronze en el Campionat d’Europa celebrat a la localitat belga de Gant quan després de perdre a semifinals davant la U.R.S.S. (0-3) derrotaren en la lluita pel tercer calaix del podi a Suècia en el tie-break.

La selecció dirigida per Konstantinos Arseniadis obrirà de forma oficial el grup 3 de la Lliga Mundial enfrontant-se divendres 2 de juny a la selecció catarí, mentre que tancarà aquest primer grup de la fase preliminar davant la selecció espanyola de Fernando Muñoz diumenge 4 des de les 18:00 hores al Pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron de Barcelona.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top