La competició catalana arriba a l’equador de la lliga

Aquest cap de setmana es disputen els últims partits de la primera fase de la majoria de competicions catalanes, que decidiran els equips que lluitaran per les places d’ascens i per proclamar-se campions de Catalunya de les diferents categories. A excepció de la competició de menors masculina, dels alevins i dels veterans, la resta d’equips arriben a l’equador de la competició amb aquesta jornada. Avui, fem resum de les categories sènior!

PRIMERA DIVISIÓ

En categoria sènior, la jornada encara serà decisiva tant en categoria femenina com en masculina. Mentre els grups B ja estan definits els quatre equips que disputaran la fase d’ascens i la de permanència, la classificació dels grups A encara depèn d’aquesta última jornada. El grup A masculí, el CV Roquetes i el CV Alella es jugaran la quarta plaça que dóna opció a ser Campió de Catalunya i també a les places d’ascens a Primera Nacional. El Roquetes, actual quart classificat amb 25 punts, disputarà el partit a casa l’Institut Montserrat, segona a la taula. Mentre el CV Alella, cinquè amb 22 punts jugarà a casa amb el Club INEF Lleida, actual líder del grup. Els quatre millors classificats del grup A, jugaran segur la segona fase amb el CV l’Ametlla del Vallès A, el CV Monjos Pansalud Energy, el GET Blume Voleibol i l’AE Sàndor. Millors classificats del grup B.

En categoria femenina, al grup A també hi ha dos equip amb possibilitat d’ocupar la quarta plaça, el CEV L’Hospitalet, amb 17 punts, i el CE Eduvolei Ametlla. Els dos equips ja classificats per la fase ascens són el Voleibol Sant Just, el CECELL Lleida i el Volei Vilassar. Precisament les de Sant Just rebran a les de l’Ametlla del Vallès, que necessiten els tres punts per, si les d’Hospitalet perden amb el CV Llars Mundet, cinquè classificat, per 3-0 anar a mirar sets i punts per veure qui es queda al grup d’ascens i qui ocupa la cinquena plaça i, per tant, jugarà la segona fase al grup de permanència. Al grup B, ja està classificat el GET Blume Voleibol, el CV Mataró-Caliu, el CV Barberà A i el CV Vall d’Hebron.

SEGONA DIVISIÓ

Pel que fa a la segona divisió, en el grup masculí, format per 3 grups, accedeixen al grup d’ascens els dos primers classificats de grup i els dos millors tercers per tal de fer un grup de 8 equips. D’aquesta manera, al grup A, els equips classificats són el CV Terrassa Teknopoint i el FS Castellar Candelsa. L’equip que opta a la plaça dels millors tercers és el Torre de Claramunt Volei Club. Al grup B, els classificats són el CV L’Ametlla del Vallès B, el CV Sant Pere Pescador, i la tercera plaça la poden ocupar tant el Panteres Grogues masculí com el Club Vòlei Olot B. Finalment, al grup C, el primer classificat és el Tarragona SPSP, i la segona i la tercera posició se la disputen el Club Voleibol Reus i el CEV L’Hospitalet.

La categoria femenina de segona divisió està formada per només dos grups, pel que els quatre primers aniran al grup d’ascens. Al grup A ja estan matemàticament classificats el Volei Rubí, el CV Gavà A i el CV Sant Quirze, la quarta plaça la disputaran l’AEC Carles Vallbona i el CV Joves Caldes, amb 26 i 23 punts respectivament. Els de Granollers juguen a casa de l’AVAP Girona, setè classificat, mentre les de Sant Quirze ho fan com a locals amb el CV Arenys, últim classificat del grup. D’altra banda, al grup B ja es saben els quatre equips que s’han classificat: el Motocar Balafia Volei Lleida, el CV Vilafranca Verd, el Tarragona SPSP i el Vòlei Sant Fruitós.

TERCERA DIVISIÓ SÈNIOR FEMENINA

Aquesta categoria, la reorganització es realitzarà amb els quatre primers classificats de cada grup i en resultaran dos grup de vuit equips que jugaran la fase de promoció i lluitaran per l’ascens i 2 grups de permanència que miraran d’evitar el descens. Els dos grups d’ascens es formaran amb els 4 millors classificats de cada un dels grups actuals. Un cop finalitzada aquesta segona fase es disputarà la fase final per determinar els equips d’ascens i el Campió de Catalunya.

Així, al grup A es classifiquen segur el CV Viladecans, l’AEE Institut Montserrat, el CV Esplugues B i la quarta plaça la disputaran entre el Club Volei La Palma i el CV Sant Boi B, amb 20 punts cada un. El grup B també està pendent de saber el quart classificat, que està entre la Torre de Claramunt Volei Club, amb 22 punts, i el CV Salou, amb 21. Els equips que ja tenen una plaça assegurada al grup d’ascens són l’Opticalia CV Vilanova i el DSV CV Sant Cugat D. D’altra banda, el grup C, té les tres primeres places definides amb el Volei 6 Manresa B, el SD Espanyol i l’Escola Orlandai, mentre la quarta plaça se la jugaran aquesta última jornada el CV Terrassa Teknopoint i el CV Valls d’Andorra, amb 17 punts cada un. I per últim, al grup D, les quatre primeres posicions estan definides i són per a CV Sant Pere Pescador, AE Sàndor, CV Torelló i CV L’Ametlla del Vallès.

QUARTA DIVISIÓ SÈNIOR FEMENINA

La quarta divisió sènior femenina està formada per 6 grups, dels quals sortiran els 24 equips que lluitaran per les 8 places d’ascens. Els quatre millors classificats de cada un dels grups actuals passaran a formar 3 grups, on els dos millors classificats, més els dos millors tercers pujaran de categoria.

Aquest cap de setmana els resultats no afectaran als equips del grup A, que ja saben els quatre equips que participaran als grups de promoció. Aquests són, en ordre de classificació, l’AEE Elisabeth Salou, l’EIC Sport Club, el CV Cubelles i el CEVOL Torredembarra. Al grup B, tant el Frederic Mistral Tècnic Eulàlia Blanc com el Volei Sant Martí, tots dos amb 17 punts, se la juguen a l’últim partit per aconseguir els punts que els mantinguin a la quarta posició. Els que ja saben que tenen la plaça assegurada per lluitar per l’ascens són el CV Vilafranca, l’AEE la Sedeta i el Vòlei els Arcs B. El grup C també té la quarta plaça per definir. Assegurada la tenen el Panteres Grogues Volei Femení B, el CV Barberà sub-23 i el Vòlei els Arcs C. Se la jugaran aquesta jornada l’AEE Jaume Callús i el CV Gironella.

Els grups D i E també han definit els quatre primers classificats abans de l’última jornada. Pel grup D aniran al grup d’ascens el Vòlei els Arcs A, l’AEE Institut Jaume Balmes, el Vòlei Sant Celoni i el Frederic Mistral Tècnic Eulalia Vermell. Pel grup E han assolit les primeres quatre posicions el Víkings Vòlei Prat, el RMSI Sports B, la Salle Bonanova i l’AEE Institut Montserrat C. Finalment, al grup F no hauran de patir en aquesta jornada el CV Mataró, la UE La Salle Girona i el CV L’Ametlla del Vallès. Mentre que el Club Volei Blanes i el Vòlei Canet es disputaran la quarta i última plaça en joc.

Aquesta jornada, el volei català viurà més de 20 partits de categoria sènior de màxima transcendència per als equips, ja que del resultat d’aquest depenen per optar a disputar la segona fase als grups de promoció, i en molts casos optar a ser Campió de Catalunya de la categoria.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top