La campanya per formar nous àrbitres ‘a tota màquina’

La Federació Catalana de Voleibol, com porta anunciant des de l’Assemblea General, està centrada aquesta temporada en la formació de nous àrbitres que ajudin a pal·liar la manca actual que es viu en aquest col·lectiu després del gran creixement de llicències, equips i clubs. En aquest sentit, ja s’han realitzat tres cursos amb la participació de més de 60 candidats, n’hi ha cinc més en marxa per aquest any i previsió de noves formacions de cara al 2018.

De les tres formacions realitzades entre octubre i novembre, on hi van participar 63 candidats a àrbitre, ja n’hi ha 36 que s’han col·legiat i han participat en diferents partits durant aquests darrers caps de setmana. Del primer curs celebrat a la Blume el 8 d’octubre, amb 14 aspirants, 12 ja estan en actiu i algun d’ells fins i tot actuant de primer àrbitre. De la segona jornada de formació, amb 35 candidats, aquest passat cap de setmana ja s’han incorporat a la competició, com a anotadors 24 àrbitres que progressivament aniran agafant més responsabilitats. Els aspirants del darrer curs, celebrat a Sabadell el passat diumenge, han fet l’examen d’acta en competició oficial aquest cap de setmana, pel que properament i en funció dels resultats, s’aniran incorporant a la competició.

En el que queda d’any hi ha un total de cinc noves formacions previstes. El proper curs d’àrbitre Territorial B es celebrarà el 17 i 24 de novembre a les instal·lacions de CV Llars Mundet, a Barcelona. El dia 25 de novembre el curs s’impartirà a Olot, del 30 de novembre al 2 de desembre a Lleida, del 12 al 14 de desembre a Viladecans i l’última setmana de desembre a Lleida. De cara al gener està previst realitzat també un curs durant la celebració del Campionat de Seleccions Provincials que es disputarà a la comarca de Tarragona. Altres clubs, com el CV Cunit, els Víkings Vòlei Prat, el DSV CV Sant Cugat o el CV Vall d’Hebron també han mostrat interès en realitzar un curs per formar àrbitres.

La campanya de captació de nous àrbitres té previst continuar fins a arribar als 500 nous col·legiats que s’ha fixat com a objectiu per aquesta temporada la Federació Catalana de Voleibol. A part dels cursos, hi ha haurà altres actuacions per animar als jugadors i aficionats al voleibol a entrar dins el col·lectiu arbitral, que s’aniran coneixent properament.

MÉS INFORMACIÓ CURSOS

Mundet

Olot

*Per inscriure’s a un curs d’àrbitre només és necessari enviar un mail a ctarj@fcvolei.cat amb la fotocopia del DNI indicant el curs al que es vol assistir. La data límit d’inscripció es pot consultar a la informació corresponent de cada curs.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top