KLIOKMANAITE I PURI: “Sense animar-nos mútuament no podríem ser on som ara”

Han començat la temporada de la mateixa forma que la van acabar, guanyant. Erika Kliokmanaite i Kadri Puri, vencedores del Vichy Catalan Vòlei Tour – Campionat de Catalunya 2022, han arrancat la primera prova de l’edició d’enguany, celebrada fa dues setmanes a Mataró, també amb victòria. La parella, amb una dècada d’experiència com a companyes a la platja, són el gran rival a batre un estiu més, tot i que el seu principal objectiu recau en classificar-se per la gran final de Badalona. “Sense donar-nos ànims mútuament ni fer les coses plegades no podríem guanyar ni ser on som ara”, explica Erika, que ha trobat en Kadri més que una companya de joc, una amiga.

Van iniciar-se des de ben joves a jugar a voleibol i ambdues jugadores tenien clar que volien dedicar-se a aquest esport. “Just abans d’acabar la temporada regular, ja estava inquieta esperant la temporada de platja”, comenta Kadri. La parella confessa que, amb tants anys voltant per les platges de Catalunya i altres localitats mentre competeixen, han fet d’aquest esport el seu modus de vida. “Els viatges sense vòlei ja no sé el que signifiquen, perquè tots els que realitzem estan relacionats amb l’esport”, sentencien totes dues, que han trobat també els seus millors amics, les grans experiències i l’ètica de treball en el voleibol.

Actualment, per compromisos de l’Erika amb el combinat nacional lituà, la parella entrena de forma habitual de forma separada, tot i que sempre que poden ho fan plegades. “Potser és millor fer-ho així perquè, després de dies sense veure’ns, tenim moltes ganes de trobar-nos de nou i explicar-nos tot el que ens ha passat”, detalla Kadri. En aquest sentit, quan es troben competint, cada una recolza de la mateixa forma a l’altra quan les coses no van bé o quan creuen que poden donar una mica més sobre la sorra.

Respecte a la clàssica comparativa entre el vòlei platja i el vòlei pista, les dues consideren que la sorra té alguna cosa especial, sobretot perquè “és més personal, ja que no hem de donar-li explicacions a ningú del que fem i el joc està entre dues, no sis persones”. La parella d’Estònia i Lituània coincideixen que és un esport més conegut i practicat internacionalment que el vòlei pista, a més que el pot practicar qualsevol persona independentment del nivell adquirit.

En dues setmanes, a Vilanova i la Geltrú, tindrà lloc la segona prova del Vichy Catalan Vòlei Tour – Campionat de Catalunya 2023. És probable que l’Erika no hi pugui acudir, per la qual cosa la Kadri haurà de buscar-se una companya nova. “Jugaré proves amb diferents noies, algunes en la posició on no em correspon i, haver de conèixer a una companya nova dins la pista per a mi és un repte”, destaca Puri. Per part de l’Erika, sap que pels pocs partits que jugaran plegades hauran de fer bons resultats per a poder entrar a la final. “Hi ha bastants equips nous i forts, així que, probablement, serà més difícil que en anys anteriors”, comenta la lituana.

La parella campiona remarca alguns dels avenços que ha introduït la Federació Catalana de Voleibol dins el Vichy Catalan Vòlei Tour per millorar la qualitat de l’esdeveniment, com és el cas del quadre online, el streaming de vàries pistes durant la competició o la galeria de fotografies dels participants. “Coses com aquestes no les hem trobat en altres tornejos celebrats en altres comunitats autònomes, i això diu molt d’aquest circuit en el qual sempre volem ser-hi presents”, comenten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top