Gran actuació dels equips catalans en el Campionat d’Espanya Aleví

Finalitza l’últim Campionat d’Espanya de clubs per als equips catalans d’aquesta temporada 2023-2024 amb grans resultats. Tres dels cinc conjunts que hi participaven varen acabar entre els vuit primers classificats, i un d’ells, el CV Sant Cugat, va tornar a casa amb una medalla de plata penjada del coll.

CV Sant Cugat

El conjunt del Vallès, campió l’any passat en aquesta mateixa categoria, arribava a l’esdeveniment com un dels favorits, i no va defraudar. Després de superar la primera fase amb ple de victòries i, a més, sense cedir cap set, afrontava la ronda eliminatòria amb la major de les confiances. En els vuitens de final van superar per 2-0 a l’Adecor Aire Sport, abans de repetir el mateix resultat en els quarts de final davant el Maristas Burgos ‘A’, convertint-se així en un dels quatre millors conjunts de la competició. En un ajustadíssim partit contra el Pintures Alemany Ballester, el CV Sant Cugat va vèncer per 2-0, però amb un marcador molt i molt compacte, fruit de l’emoció que es va viure durant tot el matx (28-26 i 25-20). En el final i decisiu partit per aconseguir l’or, el conjunt català es va veure superat pel RGC Covadonga, qui va endur-se la victòria final per 2-0 (25-18 i 25-15).

CV Esplugues i CV Sant Pere i Sant Pau

Els equips d’Esplugues de Llobregat i de Tarragona varen finalitzar tercers en la fase de grups de la competició, després de guanyar un encontre i cedir en els altres dos, no podent optar així a la lluita pel Campionat d’Espanya, al qual només accedien els dos primers classificats de cada grup. En els encontres per decidir les posicions del 17 al 32 va sortir cara i creu: el CV SPSP es va veure superat pel CV Alcañiz en el desempat, mentre que el CV Esplugues va superar per 0-2 al Teresianas. Amb tot, el conjunt espluguenc va finalitzar l’esdeveniment en dinovena posició, mentre que el tarragoní ho va fer en 25è, donant per tancada una campanya on van aconseguir competir en el Campionat d’Espanya de la seva categoria.

Un gran campionat en la branca masculina

Els dos equips que representaven els interessos catalans en la branca masculina van dur a terme una excel·lent campanya en el Campionat d’Espanya Aleví. El CV Mataró, quart classificat final, no va cedir cap set fins a la ronda de vuitens de final, on va superar a un gran Wefferent Mintonette en el desempat. A partir d’aleshores, el conjunt de la capital del Maresme va anar superant rondes i deixant enrere rivals com el CID Jovellanos, abans de cedir amb el Sporting Santo Domingo per només dos punts de diferència. En el partit pel tercer i quart lloc, el CV Mataró tampoc va poder amb un gran Leleman Conqueridor, qui va haver de suar de valent per superar ala conjunt mataroní. D’altra banda, el CV Vall d’Hebron, vuitè classificat final, va cedir en els quarts de final també amb el Leleman, abans de caure per un ajustat 2-0 (25-20 i 26-24) amb el CID Jovellanos.