Espectacular increment en número d’equips per a la temporada 2013-14

La crisi no es impediment per a que el voleibol català continuï creixent de forma espectacular temporada rere temporada. El treball dels clubs està donant els seus fruits a marxes forçades. En dues temporades s’ha passat de 283 equips a 378, que són els que actualment hi han federats, a falta del llançament final de la Lliga Màsters, la competició aleví i escolar, i el número de clubs, a banda de mantenir-se, també creix, amb cinc nous clubs i cap absència respecte l’any passat, fent un total de 85 clubs federats, rècord absolut de la Federació Catalana de Voleibol.

En competició sènior les tres categories principals en categoria femenina s’han completat sense problemes, i amb peticions de participació per part de clubs que no tenien drets adquirits, 62 equips que competiran per tercera temporada consecutiva amb el sistema piramidal que tant bona acceptació va tenir i té en l’actualitat. I si en femenina s’assenta la competició, en masculina creix, amb les tres categories completes amb 14 equips cadascuna d’elles, les quals competiran al llarg de vuit mesos per assolir els seus objectius.

Les categories de base en creixement continu

Són les competicions de menors en categoria femenina les que experimenten el creixement més gran. La competició conjunta juvenil/cadet, que aquesta federació va implantar satisfactòriament i amb grans resultats i beneficis per als clubs en la 2008/09, comptarà amb tres categories la propera temporada, degut a l’espectacular acceptació per part dels clubs. Un total de 16 equips en Primera Divisió, 22 en Segona Divisió i 13 en Tercera Divisió, competiran enguany en aquesta competició.

La creació de la Lliga de Filials aquesta temporada, on hi participaran tots els equips ‘B’ i ‘C’ interessats en fer-ho dels clubs amb equips a Primera Divisió ha de ser un nou pas en la competitivitat entre els clubs catalans d’aquesta categoria, una, per lluitar pel títol de campió de Catalunya i participació als Campionats d’Espanya, i dos, per lluitar per ser el club amb millors resultats en les categories de formació.

La complicació per a quadrar hores de pavelló no està sent impediment per a que els clubs segueixin el seu treball de promoció i difusió del nostre esport a les escoles, amb cada vegada més equips federats, a banda dels escolars. El voleibol creix a Catalunya i la Federació Catalana de Voleibol s’enorgulleix d’aquest fet, el qual convida a seguir treballant conjuntament amb ells per a la consolidació i creixement esportiu del nostre esport dia rere dia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top