Emoció a Primera Catalana per les últimes places al grup d’ascens

Aquest cap de setmana finalitza la primera fase de la lliga de Primera Divisió sènior masculina que decidirà quins són els equips que opten a participar a la fase d’ascens a Primera Nacional i quins lluitaran per evitar el descens.

Actualment hi ha 14 equips que formen la Primera Divisió, dividits en dos grups de 7 i els queda un llarg camí fins a arribar a tenir opcions per pujar de categoria. Els millors 4 classificats de cada grup són els que disputaran una segona fase de competició per arribar a disputar la Fase Final, on es jugaran la classificació per participar a la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional, que es celebrarà del 4 al 7 de maig.

Ara mateix hi ha tres places en joc, dues al grup 1 i una al grup dos de competició, que s’hauran de decidir en aquesta última jornada. Al grup 1 estan classificats el CV Roquetes i el GET Blume Voleibol. La tercera i la quarta posició se la disputaran el CV Monjos Pansalud Energy, el CV Ametlla del Vallès A i el CV Begues. El CV Monjos només depenen d’una victòria, i el seu rival aquesta última jornada és el CTI Balàfia Vòlei, penúltim a la taula. Una derrota, en canvi, donaria ales als seus rivals directes, ja que si els de l’Ametlla o els de Begues guanyen els seus respectius partits, els podrien deixar sense opcions. Els del Vallès, actualment quarts, jugaran a casa amb el CV AA Llars Mundet, últim classificat amb només una victòria, pel que s’espera que aconsegueixin els punts necessaris per la seva classificació. Menys opcions tenen els de Begues, ja que depenen del resultat del seus rivals directes però, a més, tenen un partit difícil a casa el CV Roquetes, situat al capdamant de la taula. Diferents opcions i moltes possibilitats, que es resoldarn durant el cap de setmana.

A l’altre grup són dos els equips que es disputaran l’única plaça que queda per accedir al grup competició. Mentre el CV Encamp, el CV Arenys i el CV Gavà ja estan classificats; es jugaran la quarta plaça el CV Barberà B i l’AEC Vallbona Granollers. Actualment ocupa la quarta posició el CV Barberà, però el cap de setmana se la juga amb el primer classificat, el CV Encamp, i necessita els tres punts per dependre només d’ell mateix. D’altra banda hi ha els de Granollers, que amb un punt menys a la taula i dependre del partit de Barberà, s’ho jugaran tot a casa amb el Vòlei 6 Manresa, últim classificat amb només una victòria. Així que l’emoció està assegurada fins a l’últim punt.

Els equips que ja és segur que disputaran la fase de permanència, a falta dels que no es classifiquin, són el CTI Balàfia Vòlei i el CV AA Llars Mundet del grup 1 i el CV Mataró i el Vòlei 6 Manresa del grup 2. La competició, amb les noves reagrupacions, es reprendrà el primer cap de setmana de febrer i serà la propera setmana quan es realitzaran els sortejos de calendari a la seu de la Federació Catalana de Voleibol.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top