Els àrbitres menors d’edat vestiran de blau fosc

La Federació Catalana de Voleibol presenta la indumentària d’àrbitre per a menors de 18 anys. Una vestimenta que diferencia als col·legiats menors d’edat per tal de prevenir als agents implicats en un partit (jugadors, entrenadors, tècnics i públic) de possibles actituds que poden anar en contra de la llei del menor i que, per tant, poden ser sancionades.

Els àrbitres menors d’edat portaran a partir d’aquesta propera jornada un polo de color blau fosc, que els diferenciarà dels àrbitres majors d’edat que el porten blau cel, i que informa a tots els presents d’aquesta característica. Amb aquesta acció es pretén que es respecti i es faciliti l’aprenentatge d’àrbitres joves i novells amb la complicitat de tothom i que també més joves s’iniciïn, sense pors, en el món de l’arbitratge del voleibol. Una campanya que es suma a l’engegada fa un parell d’anys, #arbitravoleibol, que busca augmentar el número de col·legiats.

La normativa de la Federació Catalana de Voleibol permet que els joves, a partir de 16 anys, realitzin el curs d’àrbitre territorial B. Una categoria que, un cop obtingut el títol, dóna accés a participar en partits oficials exercint d’anotador, segon àrbitre o primer àrbitre, en categories de menors i sèniors, exceptuant la màxima categoria.

Així, tot i que la Federació Catalana de Voleibol rebutja i sanciona, qualsevol tipus d’agressió verbal o física contra els àrbitres sigui quina sigui la seva edat i sexe, vol donar un punt més de suport i protecció als menors d’edat amb aquesta indumentària, que avisarà a tots els presents que a qualsevol incidència amb un àrbitre de menys de 18 anys pot ser aplicada la llei del menor.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top