El món del vòlei de dol per la pèrdua de Diego León

La Federació Catalana de Voleibol i el món del voleibol i l’esport està de dol i lamenta profundament la pèrdua d’un dels seus màxims representants, Diego León. Hem tingut coneixement que l’àrbitre, exjugador, entrenador i amic ens ha deixat aquesta matinada.

León ha dedicat la seva vida a l’esport que més estimava i que més l’ha estimat. Va ser el protagonista de lligues i copes dins les fronteres espanyoles, i també de la participació a dues edicions de l’antiga Copa d’Europa. A més, va caure a les seves mans l’encàrrec més il·lusionant de la seva carrera, quan durant tres anys va estar al front del voleibol espanyol, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. No va ser fins l’any 2014, quan va deixar el xiulet i es va retirar de les pistes.

Per tota una trajectòria i una vida dedicada al voleibol, la Federació Catalana de Voleibol va instituir el 2010 el ‘Premi Diego León’, un guardó anual per premiar la millor tasca arbitral, així com a col·legiats en funció del seu ascens o mèrit a les pistes. Ell va ser el primer en rebre’l.

A part d’aquest homenatge, n’ha rebut molts d’altres. Com el de l’any 2015, quan va rebre el Premi Allianz al Seny Esportiu a la 19a Festa de l’Esport Català. Un merescut homenatge de tot l’esport català a aquesta llegenda i defensor del voleibol que durant més de 50 anys ha treballat i lluitat per difondre els valors d’aquest esport en tots els seus àmbits.

Es per això, que des de la Federació Catalana de Voleibol preguem per la seva ànima, sumant-nos al dol de la família i amics, volent expressar el nostre més sentit condol.

Amb motiu del traspàs d’en Diego León, la junta directiva de la Federació Catalana de Voleibol, ha acordat decretar un minut de silenci a tots els partits que es disputin aquest cap de setmana als diferents Campionats de Catalunya en memòria d’una figura tant representativa pel nostre esport, com és la de Diego León.

El funeral tindrà lloc demà, dimecres 14 de desembre, a les 11 h a la capella del Cementiri del Tanatori de Lloret de Mar (C/del Bon Repòs, s/n Lloret de Mar).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt