El DSV CV Sant Cugat cau a quarts del ‘play-off’, però es classifica per a Europa

Fi d’una temporada memorable pel DSV CV Sant Cugat. El conjunt dirigit per Rafa Ruiz va caure dissabte en el segon partit de quarts de final del ‘play-off’ pel títol davant el FP Pro Vóley Cajasol, acomiadant-se així d’una campanya per a recordar. Tot i la derrota, l’equip santcugatenc disputarà per primera vegada a la seva història competició europea, concretament la CEV Challenge Cup, a l’haver finalitzat en quarta posició a la lliga regular.

El DSV CV Sant Cugat va sortir a la pista esperonat per una afició que va omplir el pavelló de Valldoreix amb ganes de viure una remuntada de les que deixen marca. Tot i jugar un primer parcial ple d’igualtat, el conjunt local va disposar de 3 pilotes de set, les quals no van poder aprofitar, juntament amb una gran reacció i encert de les visitants. Amb tot, el Cajasol va endur-se el primer set per 24-26, posant així una gran llosa sobre les de Rafa Ruiz.

Les jugadores vermell-i-negres, dolgudes pel desenllaç del primer parcial, varen tractar de capgirar la situació, però se continuaven generant errors en atac que beneficiaven al rival. Tot i reduir una mica la distància en el marcador, el FP PRO Vóley Cajasol va saber mantenir una distància prudent en l’electrònic fins a fer-se amb el segon parcial i deixar vista per sentència l’eliminatòria. La tònica del segon set va repetir-se en el tercer, on el DSV CV Sant Cugat no va deixar d’intentar-ho, però el conjunt sevillà va estar demolidor en atac i feia minvar les esperances de les locals. Amb tot, el matx va finalitzar amb el mateix marcador del segon parcial, quedant així eliminades a quarts de final del ‘play-off’ per quart any consecutiu.

A més a més, la derrota suposava l’adeu de dues llegendes del club: l’entrenador, Rafa Ruiz, que després de 10 anys a la banqueta, dona un pas al costat per motius personals. També va acomiadar-se de Valldoreix la central i capitana del conjunt vermell-i-negre Camila Maldonado, que aquesta última temporada i mitja havia compaginat jugar en el Superlliga amb la seva feina dins l’ens federatiu.

Finalment, el DSV CV Sant Cugat disputarà competició europea la temporada vinent per primer cop en la seva història. Com que el voleibol espanyol tindrà cinc places per ocupar a Europa, les de Rafa Ruiz han finalitzat la lliga regular en quarta posició,  el conjunt santcugatenc tindrà l’opció de jugar a la CEV Challenge Cup, la tercera competició continental per excel·lència, darrere de la Champions League i la CEV Volleyball Cup.