El CV Esplugues es consolida a Superlliga 2

El Club Voleibol Esplugues finalitza aquest cap de setmana la temporada a Superlliga 2 amb la tranquil·litat que dóna la mitja taula. L’equip entrenat per Valeriano Ruiz tanca així la segona temporada consecutiva a la categoria de plata del voleibol espanyol, consolidant-se com el tercer equip de Catalunya.

El conjunt del Baix Llobregat va tenir un inici de temporada brillant i durant algunes setmanes va liderar la competició gràcies a les victòries que va concatenar en els primers partits. Les de Valeriano Ruiz van guanyar els tres primers partits per la màxima cedint només un set. El que ja va fer presagiar que aquesta temporada les d’Esplugues com a mínim tindrien la permanència assegurada.

Ara mateix, a falta de la darrera jornada, ocupen la setena posició a la classificació amb 28 punts, aconseguits amb 11 victòries i 10 derrotes. L’últim partit de la temporada el disputaran com a locals davant el Fundación Cajasol MVC, novè classificat amb 22 punts. El factor camp ha de ser un punt a favor de les espluguines, que esperen omplir les grades per acomiadar la temporada amb una victòria davant el seu públic.

Guanyar a casa a l’última jornada pot ser, a més, una oportunitat d’escalar una posició a la classificació i acabar la temporada sisenes. El Volei Grau Castelló ocupa ara mateix aquesta posició amb només un punt més que les catalanes. Les castellonenques també juguen a casa i com a rival rebran a la Universitat d’Alacant, vuitena amb 26 punts. Així, hi podria haver ball de posicions entre els sisens i els novens classificats, ja que s’enfronten entre ells i la classificació està prou ajustada.

El Club Voleibol Esplugues consolida amb aquestes xifres la seva segona temporada a la categoria. Les de Valeriano Ruiz van aconseguir l’ascens la temporada 2016/2017 quan van acabar campiones del grup B de Primera Nacional i la seva assistència a la fase d’ascens. La temporada passada van aconseguir la permanència matemàtica una jornada abans de finalitzar la competició. Mentre que enguany, l’equip podria acabar entre els sis primers classificats.