Dos ors, tres plates i tres bronzes dels equips catalans a la Copa Espanya

La delegació catalana, formada per 81 equips de 22 clubs diferents, que ha participat a la Copa Espanya que es va celebrar a Valladolid i Guadalajara a finals del passat mes de desembre, va tornar amb 8 podis, dos ors, tres plates i tres bronzes, a més d’una gran experiència al campionat estrella del voleibol de base espanyol. En total són 31 equips s’han col·locat entre els deus primers de les seves respectives categories. El DS CV Sant Cugat és el club català que ha aconseguit ser campió tant en categoria infantil com en categoria cadet.

El DSV CV Sant Cugat ha estat el club que ha aconseguit acabar en primera posició tant a la categoria cadet 3 celebrada a Valladolid, com amb l’equip infantil femení a Guadalajara. En tots dos casos, a més, es suma que el rival de l’equip del Vallès va ser CVB Barça, pel que s’han viscut dues gran finals amb derbi català.

A Valladolid, on s’ha disputat la competició cadet i juvenil Catalunya ha pujat quatre vegades al podi. En categoria cadet femenina 1 el DSV CV Sant Cugat va finalitzar en tercera posició, en categoria cadet femenina 3, Sant Cugat pujava al més alt del podi seguit del CVB Barça, i per últim, a categoria juvenil femenina 3, el Club Volei els Arcs aconseguia finalitzar en tercera posició. A més, 13 equips més van finalitzar en posicions de mèrit , quedant entre els 10 primers classificats de les 9 categories de competició.

A Guadalajara, on s’ha disputat la competició aleví i infantil, els equips catalans també han pujat quatre vegades al podi. En aquest cas, el DSV CV Sant Cugat resultava campió de la categoria infantil femení 1 desprès de vèncer al Barça CVB a la final. Mentre que els dos altres podis els aconseguia el CN Sabadell amb una segona posició a la categoria aleví femenina i una tercera posició a la categoria aleví masculina. Uns altres 10 equips catalans han finalitzat la competició entre els deus millors de les 6 categories que hi havia en competició.

L’any passat es van aconseguir 3 títols però només la meitat dels equips, divuit, aconseguien classificar-se entre les 10 millors posicions. Una vegada més, els equips catalans han participat a la Copa d’Espanya de voleibol com la delegació més nombrosa, amb 81 equips dels 371 que han format part d’aquesta edició, aconseguint un resultats excel·lents. A més, Catalunya també va col·laborar a la celebració d’aquesta competició aportant 9 àrbitres del col·legi català.