Conclou la temporada 2022-2023 de la Lliga d’Hivern de Vòlei Platja

La Lliga d’Hivern de Vòlei Platja arriba a la seva fi. Les instal·lacions de l’Eurofitness de la Vall d’Hebron van acollir aquest passat cap de setmana la sisena i última prova del campionat, on es van donar a conèixer els guanyadors absoluts de la competició.

Dissabte van tenir lloc els últims partits de la categoria absoluta femenina i masculina. Elena Peinador i Sara Bisbe, guanyadores de la prova del passat març, van repetir triomf després d’imposar-se a Sandra Campo i Alba Cardona. El bronze se’l van penjar la parella formada per Laura Pallarés i Marija Karaliute. Sandra Campo, amb un total de 468 punts, s’ha coronat com a campiona absoluta de la competició. En categoria masculina, Èric Estalella i Ferran Serra, campions de la jornada del gener i de febrer, van sumar una tercera victòria en la prova d’abril després de guanyar a la parella formada per Sergio Gala i Hector Gallardo. Estalella, que ha estat el jugador més regular de la competició aquesta temporada, ha sumat fins a 644 punts per endur-se la victòria final.

Diumenge, últim dia de competició, va ser el torn de les categories mixtes i de menors. Luis Espejo i Elisa Scocco, van imposar-se en el matx final a la parella composta per Lucía Lobo i Davide Zerillo. El bronze va ser per a Timo Buetefisch i Jana Selent. La parella formada per Davide Zerillo i Lucía Lobo s’ha endut la victòria absoluta al sumar 233 punts durant tota la competició.

Referent als menors, concretament la categoria masculina sots 17, la parella formada per Noah Maseras i Aleix Suárez han pràcticament monopolitzat la competició de principi a final, aconseguint la primera posició en totes les proves menys en la de desembre, on van finalitzar segons. Aquesta regularitat els ha valgut per sumar 752 punts en el rànquing general i endur-se la victòria final a la Lliga d’Hivern. En la categoria femenina sots 17, Lua Aspa i Noa Romeu, guanyadores també de la prova de març, van endur-se la victòria després de superar a Sara Colomines i Noa Sendra. Aquesta última esportista, que ha fet plata en 5 de les 6 proves, s’ha endut la victòria absoluta en la seva categoria en sumar fins a 688 punts.

L’última de les categories en joc, els sots 15, deixava també diferents campions, tant en la jornada com en el rànquing final. En el masculí, Cristian Sánchez i Dilan Vilaseca s’enduien la victòria de l’última prova, mentre que, Diego Notario, segon classificat amb Mario Bermúdez de parella, es proclamava campió absolut de la competició. En l’apartat femení, el tàndem de Carlas, Carla Santos i Carla Arbusé, s’enduien la victòria en l’última de les proves puntuables de la Lliga d’Hivern, imposant-se a la parella formada per Danielle Boada i Emma Torres. Aquestes últimes, que no han baixat del podi en tota la temporada, han sumat 720 punts cada una, coronant-se així campiones absolutes de la seva categoria.

Està previst que, per als campions absoluts, es faci una entrega de medalles i trofeus especial durant el transcurs de la primera prova del Vichy Catalan Vòlei Tour, que tindrà lloc el cap de setmana  del 13 i 14 de maig a Mataró.