Celebrada la reunió anual d’àrbitres d’inici de temporada

Prop d’un centenar d’àrbitres van participar ahir diumenge a la trobada anual d’inici de temporada que es va celebrar a l’auditori del Reial Monestir de Santa Isabel. La presidenta de la Federació catalana de Voleibol, Maribel Zamora, i el president del Comitè Tècnic d’Arbitratge i Regles de Joc, David Fernández, van presidir l’acte. Quim Ventura, tècnic del comitè, va presentar les novetats en reglamentació per aquesta nova temporada que donarà inici en breu.

Maribel Zamora va ser l’encarregada de donar la benvinguda als àrbitres presents i fer balanç de la temporada anterior. Un dels punts que va destacar la presidenta de l’ens federatiu català va ser la necessitat que l’estament arbitral s’involucri de manera activa com una part més de la família del voleibol i participi dels actes globals que es realitzen. També va recordar el paper fonamental que desenvolupen, pel que ‘és necessària la formació continua i la voluntat de millora, ja que l’àrbitre és el que aplica el reglament i l’ha de conèixer’, destacant la importància de la tasca que es realitza sobretot a nivell formatiu en les categories inferiors.

En aquest sentit, Zamora va posar en coneixement dels assistents el creixement excepcional que s’ha viscut sobretot a la categoria infantil femenina, però també a nivell general amb la incorporació de nous clubs i, per tant, de nous equips, el que suposarà una necessitat major d’àrbitres. Zamora va anunciar que es seguirà amb la tasca de formació de nous àrbitres que es va engegar la temporada passada amb la campanya #arbitravoleibol, i que ‘tan bé va funcionar amb més de 200 participants en els més de 15 cursos que es van oferir’.

Altres aspectes que va destacar la presidenta van ser el creixement exponencial en inscripcions i visibilitat del Vichy Catalana Volei Tour, així com ‘el gran paper que es va fer a Tarragona 2018 després del fracàs organitzatiu dels Jocs’. Una tasca que ha estat reconeguda i felicitada des de diferents estaments de la Real Federación Española de Voleibol. Finalment, la presidenta va felicitar a David Fernández i Quim Ventura, per les importants designacions arbitrals que han rebut a nivell internacional i dels que va destacar que ‘és un orgull tenir representants que són dignes d’admiració i que són referents’.

També es va anunciar el premi ‘Diego León 2018’ d’aquest any, que ha recaigut en Vanessa Gilabert. El premi, seguint amb el que ha de ser la nova tendència de l’estament arbitral, formar part plena dels esdeveniments que organitza la Federació Catalana de Voleibol, s’entregarà durant la Festa del Vòlei amb la resta de premis destacats que entrega l’ens federatiu. Gilabert, ha estat la guardonada després que la Real Federación Española de Voleibol l’hagi inclòs en el llistat d’àrbitres de Superlliga2. A més, Gilabert va ser membre de l’Assemblea de la Federació Catalana de Voleibol com a representant d’àrbitres i va ser reelegida aquest últim mandat.

La trobada anual va finalitzar amb el repàs de les modificacions a la normativa i repàs de les àrres de confusió sobre aquesta. a càrrec de Joaquim Ventura, tècnic del CTARJ. David Fernández, prisdent del comitè, va fer una xerrada sobre la disciplina i règim sancionador. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top