Bona participació en el Clínic ‘Voleibol. Iniciació i Desenvolupament’ amb el ponent Horacio Gómez

La Federació Catalana de Voleibol, en col·laboració amb el CV Vall d’Hebron, va organitzar durant el matí del diumenge 28 d’octubre el CLINIC “VOLEIBOL. INICIACIÓ I DESENVOLUPAMENT” a la sala d’actes del Casal Can Travi d’Horta-Guinardó de Barcelona.

La més de trentena d’assistents van poder gaudir dels coneixements d’un ponent de la qualitat d’Horacio Gómez, Secretari Tècnic de la Federació Metropolitana de Buenos Aires i responsable del Minivolei i Voleibol Escolar en aquella federació. Dins de la seva intervenció, en la primera part, va mostrar als entrenadors catalans com està organitzada la Federació Metropolitana i el volum de participació a grans trets. En la segona part va mostrar als assistents l’organització concreta del seu departament, les activitats que realitzen des de la Federació Metropolitana amb les escoles i també els interessants projectes desenvolupats en un país com Brasil, sota la batuta del gran Bernardo Rezende ‘Bernardinho’, país en el qual el voleibol està molt arrelat en la seva societat.

Una vegada el ponent d’excepció Horacio Gómez va acabar d’exposar els seus més que interessants temes va ser torn del Responsable de Promoció de la FCVb Carlos García, qui va exposar les diferències entre tots dos projectes, així com el funcionament del Rotation Volleyball (joc d’iniciació al voleibol d’origen holandès, que va ser exposat pel seu creador Adrie Noij durant el clínic celebrat a Lloret de Mar en 2010, i dins del programa del prestigiós Memorial Arturo Cortés) com a mètode utilitzat des de l’ens federatiu català per a intentar augmentar la pràctica del voleibol dins de les aules escolars.

Durant la seva visita a Barcelona i en diverses reunions amb els tècnics de la FCVb, Horacio Gómez ja s’havia mostrat molt interessat pel Rotation Volleyball i durant el clínic va manifestar el seu interès per incorporar-ho al seu programa de treball a Buenos Aires.

Finalment, es va celebrar una taula rodona amb la participació d’Horacio Gómez al costat d’altres tècnics i dirigents d’àmbit català. En la taula van participar David López (President del CV Vall d’Hebron), David Casas (Director Tècnic del CV Mataró), Adrián Fiorenza (Tècnic del grup femení ARC de la FCVB) i Alberto Toribio (Tècnic del grup masculí ARC de la FCVB), centrant-se el debat en els problemes en la captació de nous practicants, sobretot en la branca masculina, i la falta d’impacte del nostre esport en els mitjans de comunicació.

La Presidenta de la FCVb, Maribel Zamora, va voler estar present en el clínic i poder agrair personalment a Horacio Gómez, així com als col·laboradors i assistents, la seva participació en l’esdeveniment, obsequiant al ponent argentí amb el rellotge de la Federació Catalana i rebent d’Horacio Gómez la banderola de la federació metropolitana de Buenos Aires.

Des del Departament de Formació de la FCVb és objectiu principal el poder realitzar la major quantitat d’activitats d’aquest tipus per potenciar la formació dels entrenadors catalans.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top