Badalona corona els primers campions del Vichy Catalan Volei Tour 2019

Aquest cap de setmana ha arrencat a la platja del Pont del Petroli de Badalona la competició catalana per excel·lència, el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour 2019. El torneig, que s’allargarà vuit caps de setmana més fins al setembre ha deixat els primers campions de la temporada. En categoria femenina, Ester Ribera i Lia Merteki, han aconseguit pujar al més alt del podi. En la masculina, els campions han estat Carlos Mora i Javi Naya.

Després de la pluja de divendres que va acompanyar el muntatge de l’espectacular escenari del Vichy Catalan Volei Tour, la platja de Badalona ha gaudit tot el cap de setmana d’una bona temperatura, sol i un punt de vent que ha fet encara més espectacular la disputa del campionat. Dissabte al matí 56 parelles, 24 en categoria masculina i 32 en la femenina, van omplir la platja del Pont del Petroli per començar el camí cap a la classificació per diumenge i aconseguir el primer triomf de la temporada 2019.

Només 8 parelles per gènere arribaven a diumenge a l’oportunitat de disputar els quarts de final, però les finals van tenir noms propis. A la competició femenina, les campiones de Catalunya del 2018, Ester Ribera i Lia Merteki es feien un lloc a la final sense gaire complicacions en el seus enfrontaments. D’altra banda, Laura Pallarès i Íngrid Grau, arribaven per primera vegada a una gran final d’aquesta competició guanyant a jugadores mítiques del torneig. No només donaven la sorpresa amb aquesta classificació, sinó que Pallarès-Grau guanyaven el primer set a les vigents campiones. El vent fred que es va aixecar just començar la final va igualar forces i Ribera – Merteki van necessitar desplegar la seva experiència i el seu millor joc davant la parella revelació en el quadre femení d’aquesta primera prova.

Pel que fa a la final masculina, la van disputar jugadors consolidats del campionat. Per un costat Ferran Serra i Agustín Correa, habituals del podi del circuit del 2018, però mai sent parella entre ells, i per l’altra Carlos Mora i Javi Naya, parella consolidada del circuit els darrers anys, però que no van aconseguir arribar a una final la temporada passada. En aquest cas, la parella formada per Mora – Naya va ser la dominadora del partit, que es van endur per 2 sets a 0 en un partit marcat també pel vent, i el fred.

Van ocupar la tercera posició al podi les parelles formades per Gloria Massari i Simona Sacripante, en categoria femenina, i la formada per Joan Font i Xavier Pérez, en la maculina. El premi especial de Vichy Catalan a la ‘Parella perfecta’, que destaca el millor i la millor jugadora del torneig va ser per Laura Pallarès i Carles Mora. A l’entrega de premis hi van assistir l’alcalde de Badalona, Álex Pastor i la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora.

La propera parada del circuit portarà el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja fins la platja de Vilanova i la Geltrú, el 18 i 19 de maig. Com a totes les proves del Vichy Catalan Volei Tour, hi haurà la competició Vichy Catalan, la Vichy Plus i la Vichy Mixta, aquestes dues últimes de caràcter amateur.