Arrenca el FIVB I amb un professorat de luxe: Gilberto Herrera i Aurelio Ureña

Vint-i-sis alumnes han començat aquest matí a les instal·lacions Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat el Curs d’Entrenadors de nivell I de la Federació Internacional de Voleibol (FIVB I). Després de la experiència de fa tres anys en les mateixes instal·lacions amb la celebració del FIVB I i II, torna a Barcelona la millor formació per a entrenadors, aquesta vegada, complimentada amb el FIVB III, curs que feia més de 15 anys que no es celebrava al territori espanyol.

Com ha volgut destacar la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, en la salutació davant l’alumnat que ha volgut fer  aquesta tarda, després de la primera jornada de curs, la RFEVB, de nou de la mà de la FCVb, aposta clarament per la formació i millora del nivell dels nostres entrenadors, apostant per la celebració d’aquests cursos en menys de tres anys.

Uns cursos FIVB que compten des d’avui amb la presència d’instructors de talla mundial en el nostre esport. Pel curs de nivell I Gilberto Herrera i Aurelio Ureña seran els encarregats d’avaluar els alumnes inscrits. El primer, campió del món amb Cuba a Itàlia’78 i dues vegades medallista de bronze olímpic amb la selecció caribenya, va ser el gran culpable da canvi de mentalitat guanyadora en la selecció espanyola masculina als Jocs Olímpics de Barcelona’92, amb una generació de jugadors fantàstica que va obtenir diploma olímpics i va plantar cara a les grans potències mundials.

Pel que fa a Aurelio Ureña, es una altre eminència del món voleibolístic. Degà de la Universidad de Granada des de 2009 on imparteix la disciplina de voleibol en la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, ha sigut seleccionador espanyol femení del 2001 al 2008 i es des de fa molts anys un dels professors del Curs Nacional d’Entrenadors, a més d’instructor FIVB.

Un alumnat amb presència d’entrenadors contrastats a Catalunya i que gaudirà de l’ensenyament d’aquests fenòmens pedagògics del nostre esport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt