Les seleccions espanyoles absolutes de voleibol, masculina i femenina, ja coneixen els primers rivals de grup del Campionat d’Europa. El combinat masculí jugarà a Bèlgica amb la selecció local i les seleccions de Sèrbia , Alemanya, Eslovàquia i Àustria. El sorteig del campionat femení s’ha celebrat avui mateix i els rivals de les ‘Leonas’ de Pascual Saurín són Eslovàquia, com a selecció local, Rússia, Alemanya, Bielorússia i Suïssa.
El Campionat d’Europa masculí es disputarà entre França, Bèlgica, Eslovènia i Holanda, del 12 al 29 de setembre. Entre els rivals més complicats de la selecció masculina hi ha Sèrbia i Alemanya, amb qui els espanyoles acumulen més derrotes al llarg de l’historial de partits disputats. Tot i així, els de Fernando Muñoz han capgirat la tònica de derrotes amb els alemanys en els últims encontres, on han aconseguit acumular dues victòries importants, entre elles la de la semifinal de la fase final del Grup 3 de la lliga Mundial celebrada al 2017.
Els rivals més assequibles a priori seran Eslovàquia i Àustria, on la balança de victòries es decanta per l’equip de Muñoz. Difícil valorar el paper de l’amfitrió, Bèlgica, ja que el públic pot ser un jugador més fent pressió als rivals o, ben al contrari, pot ser pressió afegida pel combinat local. Espanya ja va disputar l’últim Campionat d’Europa l’any 2017 on va caure a la fase de grups.
El sorteig del Campionat d’Europa femení s’ha celebrat avui mateix a Estambul i el conjunt de Pascual Saurín ha quedat enquadrat en el grup D juntament amb la selecció local, Eslovàquia, Alemanya, Rússia, Bielorússia i Suïssa. La màxima competició continental es disputarà del 23 d’agost al 8 de setembre a Turquia, Hongria, Eslovàquia i Polònia. Les Leonas, que han trigat sis anys en aconseguir de nou la classificació per aquest campionat ho han fet com a caps de llista del grup F del preeuropeu.
Els rivals més complicats, a priori, són Rússia, Bielorússia i Alemanya, que van acabar la passada edició de l’europeu en sisena, setena i vuitena posició, respectivament. Suïssa, com la selecció espanyola, no participa en el campionat continental des de l’edició del 2013 on van finalitzar en la catorzena posició, dos llocs per davant que el combinat espanyol. Eslovàquia, com a selección local, és el gran desconegut en una competició d’aquestes característiques, ja que des de fa més de 10 anys que no es classifica per aquest campionat, però actualmente ocupa la posició 16 en el rànquig CEV, mentre Espanya està al 20.
Catalunya tindrà, segurament, representació catalana al Campionat d’Europa a través de diversos jugadors. En el preeuropeu la selecció masculina ha gaudit de la participació del lliure Aharon Gámiz; mentre la selecció femenina ha tingut a les seves files a les jugadores Maria Segura, Aina Berbel, Sílvia Araco, Mabel Caro i Patricia Llabrés, a part del tècnic del programa de tecnificació català GET Blume, Miguel Fuente.