El DSV CV Sant Cugat aconsegueix l’ascens i el títol de campió de Primera Nacional

Per primera vegada a la historia el filial del Club Voleibol Sant Cugat aconsegueix proclamar-se campió de Primera Divisió Nacional i assoleix l’ascens a la categoria de plata del voleibol espanyol. Una fita aconseguida aquest cap de setmana al play off d’ascens de la categoria en la que també ha participat el CN Sabadell, que ha finalitzat en tercera posició.

Les santcugatenques, després d’un inici complicat a la fase de grups amb un 3-2 amb el CV Oviedo i un 3-1 amb el Nevadis Albolote CV 16, va saber treure el seu màxim potencial i va tancar el play off amb una semi i una final on va dominar de principi a fi. La semifinal va ser catalana, garantint l’ascens d’un dels dos equips, però el triomf va ser clarament per les de Sant Cugat per 3-0, tot i un primer ser ajustadíssim (28-30|14-25|15-25).

Un cop a la final, i amb l’objectiu de l’ascens a la butxaca les de Lucho Martín van vèncer sense complicacions al CD Badajoz Extremadura. La joventut de les catalanes i la solidesa en atac les va permetre aixecar el títol de campiones de la categoria i tancar una temporada brillant. Amb aquest ascens, a més, també passen a la història del voleibol espanyol en ser un dels pocs equips de la Lliga Iberdrola amb el filial a Superlliga 2.

El CN Sabadell, dirigit per Hugo Gotuzzo, va finalitzar en tercera posició després de guanyar, en un igualat encontre, al CV Oviedo per 3-1 (25-22|21-25|25-23|25-21). Les de Sabadell van quedar segones a la fase de grups després de caure en el seu debut per 3-0 amb el CD Badajoz Extremadura i de guanyar per 3-1 a l’amfitrió, l’Aceites Abril CVO.

La santcugatenca, Magalí Montoro, va ser destacada i premiada com la jugadora més valuosa del torneig. Una fase d’ascens i pel títol s’ha disputat, des del passat divendres, a Ourense, amb l’equip Aceites Abril CVO com a organitzador.