Xavier Perales nou president del CTE i David López i Joshua Pérez, premis Toni Ponce

Dissabte al matí es va celebrar a la sala Museu del Tennis, de la Federació Catalana de Tennis, la reunió anual d’entrenadors de voleibol i vòlei platja, amb la presència de més de 30 assistents a la jornada, que va tenir com a colofó una xerrada de Fran Marco i una taula rodona amb els olímpics de vòlei platja, Liliana Fernández, Elsa Baquerizo i Pablo Herrera. L’acte també va servir per presentar al nou president del Comitè Tècnic d’Entrenadors, Xavier Perales, i fer entrega dels premis Toni Ponce 2018 i 2019.

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol va obrir l’acte fent repàs de la situació actual dels entrenadors al voleibol català. Entre d’altres, va destacar el camí cap a la professionalització dels tècnics, aposta iniciada per la FCVb ara fa 5 anys, amb propostes com la col·legiatura d’entrenadors, la formació o els ajuts econòmics.

Es va prosseguir amb la presentació del nou president del Comitè Tècnic d’Entrenadors, Xavier Perales, que substitueix en el càrrec a Joan Armengol. El CTE és un òrgan federatiu, creat a finals del 2015, que treballa per l’enfortiment del col·lectiu català d’entrenadors i que aquest sigui partícip actiu de propostes i revisió de normatives, de valorar l’estructura i perspectiva de la competició, així com la revisió i aportacions en quant a la formació de tècniques i tècnics del voleibol amb l’objectiu d’enriquir els coneixements dels entrenadors al nostre territori.

L’acte va servir per fer entrega dels premis Toni Ponce 2018 i 2019, que destaca als millors entrenadors absoluts i de menors de cada temporada. David López, del CV Vall d’Hebron, va ser el clar guanyador d’aquests premis en resultar l’entrenador més votat en tres categories diferents. Així, es va destacar la seva tasca en la temporada 2017-2018 tant en categoria absoluta, sent campió d’Espanya i de Catalunya amb l’infantil femení, i també com a campió del grup B de Primera Nacional femenina.

Pel que fa a l’última temporada va rebre el premi a millor entrenador pel subcampionat de Primera Nacional femenina i el posterior ascens a Superlliga 2. Joshua Pérez, del DSV CV Sant Cugat, va ser guardonat coma millor entrenador de menors de la passada temporada per resultar campió de Catalunya infantil femení amb la Selecció Catalana i campió d’Espanya de clubs amb l’infantil femení.

Fran Marco, tècnic responsable del centre de tecnificació de Lorca, va participar a la reunió fent una xerrada – formació de com s’ha planificat la temporada de treball de la parella olímpica formada per Pablo Herrera i Adrián Gavira aquest any, i com s’enfocarà el proper en funció dels resultats d’aquesta.

Finalment, l’acte va acabar amb la taula rodona amb la presència dels jugadors olímpics, que van explicar als presents les principals característiques que busquen ells en el seu entrenador, on van destacar sobretot la de saber escoltar i la d’empatitzar amb el jugador. A més, van explicar la seva realitat com a jugadors d’elit i les principals dificultats amb les que es troben en el seu dia a dia.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top