Vanessa Gilabert, compleix el somni de ser àrbitre de Superlliga 2

L’àrbitre catalana Vanessa Gilabert assoleix la titulació d’àrbitre Nacional B. L’ascens a l’ha aconseguit aquest estiu pel que aquesta propera temporada ja podrà exercir a Superlliga 2 com a primera col·legiada. Amb Gilabert ja són 9 els àrbitres del col·legi català a l’elit de l’arbitratge del voleibol espanyol, sent l’única representant femenina en aquest moment.

Vanessa Gilabert acumula més de 20 anys d’experiència en el món de l’arbitratge. Es va iniciar en el jocs escolars on hi va estar més de 10 anys abans d’entrar a formar part del col·legi català d’àrbitres. Tot i que prefereix ser àrbitre de platja, posseeix la titulació de Territorial A de platja, també ha treballat per evolucionar en la pista. Com ella mateixa explicava a la campanya ‘#Arbitravoleibol, els àrbitres també són part del joc’ que va engegar la temporada passada la Federació Catalana de Voleibol, el seu repte personal era poder participar en un partit de Superlliga 2 com a primera àrbitre. Amb la seva inclusió a la llista de Superlliga 2 podrà fer realitat el seu somni aquesta propera temporada.

La incorporació de Gilabert al llistat d’àrbitres nacionals B es suma als altres tres col·legiats catalans en aquesta categoria. Josep Oriol Barbany, Oriol Roy i Daniel Sarrión són els àrbitres catalans que completen la llista. Cinc àrbitres més formen part de la llista de col·legiats de la Federació Catalana de Voleibol amb la titulació Nacional A. Els àrbitres de la Superlliga 1 són: Fernando Cerrato, David Fernández, Xavier Fernández, Eduard Torrent i Joaquín Ventura. Per tant, Vanessa Gilabert és, ara mateix, l’única catalana dins l’elit de l’arbitratge espanyol, tot i que segueix les passes de Sílvia Palma, Alicia Telleria i Sònia España, que ja havien estat incloses a la llista Superlliga 2 amb anterioritat. Aquesta, però, sí que és la primera vegada en la història que l’arbitratge català té tants representants a l’elit. 

Podeu conèixer la història de Vanessa Gilabert i d’altres components de l’estament arbitral català als diferents vídeos de la campanya per la captació d’àrbitres que va fer la Federació Catalana de Voleibol la passada temporada.

#arbitravoleibol

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top