Tetracampionat de la selecció infantil femenina a Valladolid

Catalunya va confirmar a Valladolid diumenge la seva superioritat en la categoria infantil femenina, assolint el tetracampionat d’un torneig en el que la selecció catalana no baixa del podi des de 2010 i en el que acumula quatre títols consecutius de campiones d’Espanya de seleccions autonòmiques.

L’equip dirigit per Xavier Perales i Xavier Balsells va proclamar-se campió d’Espanya després de derrotar en una duríssima final a Andalusia 3-2 en el tie-break. Les andaluses van començar molt bé el partit, posant en molts problemes la recepció catalana amb un bon servei. Les catalanes, però, no van abaixar els braços i de seguida va aparèixer el millor joc del campionat i que ja havien ofert a les semifinals del dia anterior davant Galicia, a qui van superar 3-0 amb un domini aclaparador en totes les facetes del joc, en especial en bloqueig i servei.

Catalunya va demostrar al llarg del torneig la seva superioritat, en la majoria de vegades física amb un joc molt variat en atac i amb un gran servei durant el campionat, posant sempre en molts problemes la recepció del seus rivals en la fase de grups, Murcia, Cantabria i Galicia, i en els quarts de final que els van enfrontar contra Castella i Lleó.

Els clubs segueixen treballant molt bé la captació i la formació de jugadores des de la base, i aquest treball es veu reflectit a les darreres edicions de Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques, on comencem a ser envejats i molt respectats a la resta de l’Estat, en un nou triomf de tot el vòlei català de formació.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt