Sort dispar pels catalans a les competicions europees

La jornada de vuitens de final de les competicions de la Confederació Europea de Voleibol (CEV) va suposar una alegria i un pesar pels jugadors catalans que hi participen activament. El Pamesa Teruel Voleibol, amb 3 catalans a la seva plantilla, va aconseguir la victòria contra el Máv Foxconn Skékesfehérvár hongarès; mentre que, d’altra banda, el Río Duero Soria, amb 4 catalans, va veure’s superat per 2-3 davant el Chenois Geneve suís.

L’equip aragonès, entrenat per Maxi Torcello, sortia a la pista del pavelló de Los Planos amb la intenció de fer-se un forat entre els vuit millors conjunts de la CEV Volleyball Chellenge Cup. Dit i fet. En un partit on l’ex Blume Aharón Gámiz es convertia en el cinquè jugador amb més partits de la samarreta taronja, amb un total de 170 encontres, el Pamesa Teruel Voleibol va dominar de principi a fi a l’equip visitant, posant un 3-0 en el marcador amb el qual afrontar, la propera setmana, el partit de tornada a Hongria.

Diferent sort va tenir el conjunt d’Alberto Toribio, ex entrenador de la GET Blume durant una dècada. El seu equip, el Río Duero Soria, va caure en el desempat de la ronda d’anada de vuitens de final de la CEV Volleyball Cup, disputat al pavelló de Los Pajaritos davant el Chenois Geneve, en un partit que podria haver caigut per qualsevol dels dos costats. Tal va ser la igualtat que, després de 2 hores i 16 minuts, el conjunt visitant va endur-se el set del desempat per 20-22, aconseguint una lleugera avantatge de cara al partit de tornada.

Els dos equips tenen l’opció de certificar la seva classificació a la propera ronda de les seves respectives competicions dintre de set dies, amb les seves visites a Hongria i Suïssa. Una victòria per diferència de dos sets certificaria el passi de forma matemàtica, que és el botí que buscaran aplegar.