Només les madrilenyes d’Alcobendas acaben amb el somni del vòlei català

El voleibol català va tornar a ser protagonista d’un campionat estatal de categories de formació amb la presència de tres semifinalistes en la Superlliga Junior femenina que des de dimecres s’ha disputat a les localitats asturianes de Llanes, Colombres i Ribadesella.

Catalunya estava representada en aquest torneig amb cinc equips: DSV CV Sant Cugat, CVB Barça, CV Esplugues, CV Viladecans i CV Vall d’Hebron, dels quals els tres primers van arribar a les semifinals del campionat. Unes semifinals disputades dissabte a la tarda i que van enfrontar en la primera semifinal en duel català a DSV CV Sant Cugat i CVB Barça, en un dels partits més igualats del campionat i on es va acabar imposant en el tie-break el conjunt santcugatenc que entrena Lluc Forn, per tal d’arribar a una final que no tastava des de 2012, any que va proclamar-se campió a casa d’aquesta competició. En la segona semifinal, el CV Esplugues va caure davant el Professional Answer Alcobendas per un contundent 0-3, que abocava a les de Roberto Illgen a lluitar pel bronze diumenge davant el CVB Barça, tal i com varen fer fa dues edicions a A Corunya davant el CV Sant Cugat.

En la lluita pel bronze i per assolir el tercer calaix del podi d’aquesta edició de la Superlliga Junior, el CVB Barça de Jordi Catalá, últim subcampió del torneig, va mostrar-se més efectiu durant tot el partit i va acabar derrotant 3-0 al CV Esplugues, per acabar penjant-se el bronze del coll. En la gran final, el Professional Answer Alcobendas, campió en 2013 i 2014, no va tenir tampoc rival en el partit que resolia el vencedor del torneig, i va vèncer al DSV CV Sant Cugat per 3-0 (25-17, 25-21, 25-22), deixant a les vallesanes amb la mel als llavis i una gran medalla de plata.

CV Vall d’Hebron, setè, i CV Viladecans Unilever, penúltim

Els altres dos conjunts catalans que van participar en aquesta edició de la Superlliga Junior femenina van acabar la seva participació en setena i vint-i-tresena posició. El CV Vall d’Hebron va caure en el partit que donava una plaça a les semifinals davant el DSV CV Sant Cugat en un duel català resolt en favor de les vallesanes per 1-3. Dissabte, les noies de Facundo Leal van caure pel matí davant l’últim campió del torneig, IBSA CV CCO 7 Palmas, per acabar el campionat amb victòria 3-1 davant l’RGC Covadonga. Mentre que el CV Viladecans Unilever de Lluis Amat va acabar el campionat en vint-i-tresena posició, convertint-se en l’equip català amb més sets disputats. I es que les del Baix Llobregat han acabat disputant dos tie-breaks en el torneig, tots ells resolts de malaurada forma en favor del seu rival, per acabar el campionat amb victòria clara davant el CV Madrid per 3-0.