Maribel Zamora presideix la primera jornada ‘Dona i Esport’ de la UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya va celebrar ahir a la tarda la primera jornada ‘Dona i Esport’ per, en el marc del Dia Internacional de la Dona, obrir el debat i aportar opinions d’experts sobre el paper de la dona en el món de l’Esport. Així, hi va haver una ponència sobre la visió jurídica de possibles mesures que ens acostin a la igualtat efectiva de la dona en l’esport, una taula rodona per tractar de donar visibilitat la tasca de la dona des d’una perspectiva 360º i es va fer l’entrega d’un premi especial, el Premi UFEC 2019 per la Igualtat en l’Esport.

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, va presidir i obrir l’acte com a presidenta de la Comissió de la UFEC ‘Dirigents, dona i esport’, constituïda ahir de manera formal i creada pel consell directiu de l’entitat, i de la que també en formen part Marina Gómez, de la Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics; Francina Guardiola, Federació Catalana de Triatló; Lucía López, Federació Catalana d’Agility; i Kira Menén, de la Federació Catalana de Korfbal.

Maria José López, assessora jurídica de l’Associació de Futbolistes Espanyols, i Julian Hontangas, vocal del Tribunal de l’Esport de la Comunitat Valenciana, van exposar, en dues conferències els reptes per la igualtat. López va destacar que un dels principals ‘handicaps’ de les esportistes és ‘la maternitat i la lactància’ ja que es veuen ‘com una lesió de l’esportista’. En el cas d’Hontangas, va voler remarcar que ‘l’esport és un reflex de la supremacia masclista de la societat; però hem de lluitar per la igualtat efectiva de la dona en l’esport’.

La taula rodona pretenia debatre sobre el paper de la dona en l’esport amb una visió de 360 graus. Per això es va convidar a participar-hi a una esportista, una àrbitra, una directiva i una entrenadora. Laura Pous, entrenadora FC Tennis; Mariona Peralta, àrbitra de futbol; Marina Gómez, presidenta de la FC d’Esports per a Persones amb Discapacitat intel·lectual; i Ainoha Campos, E-Gamer, van ser les encarregades d’aportar la seva visió al debat “La dona en l’esport, perspectiva 360º”.

Finalment, es va procedir a llegir el manifest ‘Per una carrera sense obstacles, a càrrec de Maribel Zamora. El text vol denunciar realitat que pateixen les dones en l’esport català i posar de manifest la voluntat de seguir lluitant per una societat plenament compromesa amb la igualtat de gènere

L’acte va finalitzar amb l’entrega del Premi UFEC 2019 per la igualtat en l’Esport que va guardonar a l’equip femení del Terrassa FC, que recentment va patir insults i vexacions masclistes per part de l’equip de veterans del mateix club. Les jugadores de Terrassa van decidir aturar el partit amb una ‘sentada’ en senyal de protesta i el club egarenc va fer fora de la competició a l’equip de veterans en senyal de repulsa.

LA cloenda de l’acte, on també hi van assistir el Secretaria General de l’Esport a Catalunya, Gerard Figueras, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva; va anar a càrrec de l’Honorable consellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Elsa Artadi.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top