Maria Segura, una màquina d’arreplegar medalles

Com si tingués un imant, la jugadora de voleibol catalana Maria Segura ha anat afegint medalles a la seva col·lecció personal abans i després de marxar a jugar a l’estranger. Ara, sent titular i amb gran protagonisme a l’Stuttgart alemany, ha conquerit la Bundeslliga i, a més, s’ha endut el bronze a la Copa d’Alemanya. La jugadora barcelonina s’ha convertit per mèrits propis en una de les insígnies del vòlei català, no només pel que aporta com a jugadora, sinó també com a persona, ja que ha deixat petjada tant a Catalunya, Itàlia i Alemanya, indrets on Segura ha jugat a nivell professional.

Amb un total de 3 ors, 6 plates i 8 bronzes, Maria Segura s’ha acostumat al llarg de la seva carrera a lluitar per les medalles en les competicions que ha disputat, tant les de clubs com les de seleccions. La cúspide de la seva trajectòria l’ha trobada a Alemanya, concretament a l’Allianz MTV Stuttgart, on porta tres temporades i ja ha renovat de cara a la següent. Allà ha guanyat dues Bundeslligues alemanyes consecutives i una Copa d’Alemanya, fent un doblet l’any passat. Precisament, aquella temporada podria catalogar-se com la millor de les seves temporades a nivell esportiu, ja que va aconseguir la plata a la CEV Cup, la segona competició oficial més important pels clubs de voleibol femení a Europa.

Parlant de subcampionats, Segura ha aconseguit al llarg de la seva carrera una plata a la Bundeslliga alemanya la temporada 2020-2021; dues a la Supercopa alemanya, concretament les campanyes 2022-2023 i 2018-2019; una a la Superlliga 2 espanyola la temporada 2011-2012 i una plata a la Copa Princesa durant la 2010-2011.

En el tercer calaix del podi hi ha passat també vàries vegades, concretament quan ha jugat a Espanya, Alemanya i Itàlia. La més recent ha estat aquesta campanya, quan ha aconseguit un bronze a la Copa alemanya, una posició que on també va finalitzar la temporada 2020-2021. Abans d’aterrar a la regió bàvara, Segura va passar per diferents equips italians, on va guanyar un bronze a la Serie A2 italiana. Prèviament, havia jugat al CV Vall d’Hebron i al Barça CVB. En el club blaugrana va aconseguir un bronze a la Copa de la Reina l’any 2012-2013, havent fet el mateix resultat l’any anterior però a la Copa Princesa.

Segura, a més de destacar per ser una gran rematadora exterior, és una gran receptora, ja que ha rebut un parell de premis individuals per haver realitzat tal labor. L’any 2021 va ser nomenada la millor receptora de la classificació pel Campionat d’Europa, mateix guardó que va rebre deu anys abans per part de la RFEVB quan era a Superlliga 2.

Fotografia: Bildermercher_Sport

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt