Les seleccions espanyoles de menors, amb 5 jugadors catalans, fora de l’europeu

La selecció espanyola sub 17 femenina finalitza el pre-europeu amb dues victòries i una derrota que les situen segones de grup i sense possibilitats de classificar-se pel campionat d’Europa que es disputarà a Bulgària al mes d’abril. D’altra banda, la selecció espanyol masculina sub 18 ha perdut els tres partits disputats a Grècia i queda sense possibilitats de classificació. Cinc jugadors i un tècnic català han participat en aquests campionats de classificació amb la selecció espanyola.

La selecció espanyola sub 17 ha disputat la fase de classificació al Campionat d’Europa a Olomuc (República Txeca) enter el 4 i el 7 gener, jugant amb les seleccions d’Islàndia, Eslovènia i el conjunt local. Les pupil•les de Pascual Saurín van perdre el primer partit contra les eslovenes per 3-1, i després han sumat dues victòries consecutives amb la selecció de la República Txeca per un ajustat 3-2 i amb Islàndia per 3-0.

Saurín ha comptat amb 3 jugadores catalanes, Itziar López del CECELL i que forma part de la concentració permanent; Ariadna Priante, del voleibol Sant Cugat i que forma part del programa de tecnificació GET Blume femení; i Clara Caralt, del Club Natació Sabadell. L’equip, que ha finalitzat en segona posició del grup C ha quedat fora del Campionat d’Europa de la categoria, ja que només els tres millors segons classificats tenien plaça per anar a Bulgària.

Menys afortunada ha estat la selecció espanyola masculina sub 18 que ha disputat la fase classificatòria a Grècia. L’equip entrenat per Ricardo Maldonado ha perdut els tres partits disputats i ha finalitzat últim de grup, perdent tota possibilitat de classificació pel Campionat d’Europa. El primer enfrontament va ser amb Letònia amb qui van perdre per 3-0. El segon partit els espanyols van caure per 3-1 amb la selecció portuguesa, i finalment han perdut l’últim partit de grup amb la selecció amfitriona per 3-0.

En aquesta categoria la selecció espanyola conta amb dos jugadors catalans, Pau Mena i Miquel Campos, que formen part de la concentració permanent que la selecció espanyola té a Palència. A més, també ha contat amb la presència del tècnic responsable del grup masculí de programa de tecnificació GET Blume, Alberto Toribio, que ha exercit de segon entrenador.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top