L’àrbitre català Eduard Torrent deixa d’arbitrar a la Superlliga després de 26 anys

El col·legiat català, Eduard Torrent, un dels més veterans de la Superlliga, posarà punt i final a la seva trajectòria com a àrbitre a l’elit del voleibol espanyol quan finalitzi aquesta temporada. Amb pràcticament mig miler de partits arbitrats a la Superlliga a les seves esquenes, Torrent s’ha caracteritzat per ser un àrbitre respectat amb la seva metodologia de treball.

Torrent, que va començar a arbitrar l’any 1986, va ser escollit com a col·legiat de la màxima categoria del voleibol espanyol just deu anys després, el 1996. En aquest temps ha assolit grans fites com l’arbitratge a la Copa de la Reina de la temporada 2011-2012, la final de la Superlliga Femenina de la campanya 2013-2014 i la seva presència de forma anual als Circuits Nacionals de Vòlei Platja J&B i Movistar. A més, Eduard Torrent va ser candidat a àrbitre internacional de vòlei platja l’any 2006, quatre anys després d’haver renunciat al curs d’àrbitre internacional de vòlei pista a Bulgària.

Fora de les pistes, i després de gairebé 40 anys d’arbitratge, Torrent també ha tingut una carrera extensa i prolífica. El col·legiat català va exercir com a delegat de la CTARJ a Girona durant cinc temporades (1991-1996) per assolit tot seguit al presidència de la CTARJ fins la temporada 2002-2003. “Vaig establir el sistema de circulars i normes orientadores, a més d’incidir en la formació d’àrbitres per unificar criteris”, apunta Torrent. L’àrbitre va tornar a la presidència del comitè d’àrbitres de nou l’any de la pandèmia, on segueix amb l’idea de millorar el nivell arbitral i tractant de fer créixer el col·lectiu.

Eduard Torrent ha deixat un llegat a la Federació Catalana de Voleibol, doncs ha estat membre de l’Assemblea en diverses legislatures, a més de formar part també de la Junta Directiva en diversos períodes. Per poder ajudar a les noves generacions en la seva introducció a l’arbitratge, el col·legiat català va escriure juntament amb Rafael Godoy i Susana Rodríguez el llibre “Manual de Arbitraje”. La seva trajectòria i tasca dins el col·lectiu arbitral el van portar a guanyar l’any 2010 el premi Diego León, que atorga la Federació Catalana de Voleibol.

L’àrbitre català xiularà, aquest cap de setmana, el seu últim partit de lliga regular de la màxima categoria del voleibol espanyol, però encara podria ser designat en algun dels partit del ‘play-off’. Torrent està designat com a primer àrbitre del partit entre l’OCISA Haro Rioja Voley i l’Avarca de Menorca que tindrà lloc dissabte a les 19 hores.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt