L’AE Carles Vallbona presenta conclusions i recomanacions del programa DONA

La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, va formar part el passat dijous, 2 de desembre, de la taula rodona del Seminari Internacional, organitzat per l’AE Carles Vallbona, en el que es van presentar els resultats del programa DONA, en el que ha participat el club català els darrers 30 mesos, i que ha servit per estudiar i buscar solucions a l’abandonament de l’esport femení, i en concret del voleibol, per part de les jugadores en edat juvenil.

A l’acte, al que van assistir més de 150 persones, s’hi van presentar els resultats de l’impacte del projecte DONA, així com les idees i projectes de futur per millorar la carrera dual en l’esport femení. L’objectiu del qual és reduir l’abandonament de l’esport de les jugadores de voleibol. En l’explicació dels diferents estudis que s’han fet hi van participar també clubs de voleibol de Malta i Itàlia, que també han participat en el projecte. Les conclusions dels clubs, així com les recomanacions en les diferents àrees investigades (entrenadors, jugadors, àmbit familiar, club o institucions) es poden consultar en el document DONA, Dual Career for women athlets.

L’acte va finalitzar amb una taula rodona representada per diferents dones del món de l’esport català. Per un costat, Aina Berbel, jugadora professional de voleibol del DSV CV Sant Cugat i formada a l’AE Carles Vallbona, i Ona Carbonell, olímpica en natació sincronitzada, van explicar la seva experiència pròpia, les dificultats i les facilitats que han trobat al llarg de la seva carrera per estudiar i ser professionals de l’esport, així com les necessitats a millorar per part dels agents implicats en aquestes dues vessants. També hi van participar Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, que va explicar el treball que es fa des de l’ens federatiu per afavorir la carrera dual, Anna González, mare d’una jugadora del club, i Gloria Montoy, inspectora d’educació. Va cloure l’acte la Secretaria General de l’Esport, Anna Caula.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top