La Junta Directiva de la Federació posa fil a l’agulla a la nova temporada

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Voleibol es va reunir ahir per valorar diferents aspectes relacionats amb l’ens federatiu i acordar les actuacions a dur a terme en cada cas. A l’informe de presidència, Maribel Zamora, va fer un resum de les principals novetats d’aquest inici de temporada i després, seguint l’ordre del dia, es van tractar temes com les cessions de drets de competició entre clubs, possibles solucions a la manca d’àrbitres, la propera Festa del Vòlei Català o la celebració del proper Campionat de Catalunya de Seleccions Provincials.

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, va iniciar la reunió explicant als membres de junta la retallada d’un 57% de la subvenció que rep l’ens federatiu per part de la Generalitat, el que suposa 85.000 euros menys. Una situació que comporta, segons Zamora, ‘la necessitat de generar activitat per minimitzar l’impacte de la retallada’. També va explicar als presents que el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que es realitza normalment al setembre, s’ha hagut d’aplaçar ja que la Real Federación Española de Voleibol no el va autoritzar. ‘Una decisió que s’ha pres sense motiu i que ens ha portat a posposar l’esdeveniment i tractar el tema de manera directa amb la Federació Internacional de Voleibol’, va explicar Zamora.

Entre els aspectes positius, la presidenta va destacar el gran creixement de llicències que ha viscut el vòlei català aquesta temporada, destacant especialment el de la branca masculina ‘que ha augmentat en 85 equips i la majoria d’ells en categoria de menors’. D’altra banda, es va donar la benvinguda a l’actual president de la Comissió Tècnica d’Arbitratge i Regles de Joc, Eduard Torrent, que ocupa de nou el càrrec després de la renúncia de David Fernández i d’acceptar la proposició de Maribel Zamora.

El primer punt de l’ordre de dia va girar entorn les cessions de drets de competició entre clubs i la necessitat de regular-los per tal d’evitar situacions que puguin generar conflicte entre els drets assolits i els acords que les entitats generin entre sí. D’aquesta manera, i per unanimitat, es va aprovar estudiar aquesta normativa i portar una proposta específica de cara a la propera assemblea general.

Pel que fa a les possibles solucions de manca d’àrbitres es va decidir seguir realitzant cursos d’àrbitres amb més intensitat i fer un acompanyament dels nous àrbitres per tal de que continuïn la seva tasca al llarg de la temporada. En aquest sentit la presidenta Zamora va avançar que la propera setmana es reunirà amb el Consell Esportiu de Barcelona que es troba amb la mateixa problemàtica, per tal d’estudiar possibles accions conjuntes, que no treuen que també s’estudiïn altres vies, com sol·licitar ajuda als clubs en algunes categories, tot i ser una solució que ha de passar per assemblea. Per a la pròxima assemblea també es va apuntar la possibilitat de proposta que els horaris de competició siguin fixes al llarg de la temporada per algunes competicions.

També es van comentar aspectes com la signatura del conveni que la Federació Catalana de Voleibol ha firmat recentment amb la Universitat de Vic i la idoneïtat de traslladar els resultats dels seus informes i recomanacions als esportistes. Un aspecte que ha quedat pendent de revisió.

Per últim, i en matèria d’activitat de la Federació Catalana de Voleibol, la presidenta de la Federació va proposar, i es va acordar en Junta Directiva, la data de la propera festa del Vòlei Català, que es celebrarà el proper 18 de novembre a seu encara per determinar. També es van proposar els premis especials com Toni Ponce, que escolliran els propis entrenadors d’entre una selecció concreta; el premi llegendari Vicens Puigdomenech, que ja s’ha anunciat que rebran Montse Nadal i Montse Manuel del CECELL; i el premi Diego León, que enguany serà doble per a dues persones destacades del món arbitral. Seguint amb l’activitat federativa, també es va anunciar la celebració del Campionat de Catalunya de Seleccions Provincials. Una activitat que encara busca seu, tot i que s’han iniciat converses amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i que, a banda del campionat, es pretén complementar amb accions formatives i altres activitats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top