La federació col·labora en un estudi europeu sobre l’arbitratge femení

La Federació Catalana de Voleibol col·labora amb el Grup de Treball de Psicologia Aplicada a l’Arbitratge i al Judici Esportiu del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (PsicArb-COPC) que ens ha demanat de col·laborar en una investigació sobre judici esportiu femení, difonent aquest estudi entre les seves àrbitres i anotadores, motivant-les a contestar-la.

L’estudi, està finançat per la Unió Europea, té com objectiu abordar l’equitat de gènere en l’arbitratge esportiu, està adreçat a dones àrbitres i jutgesses esportives de qualsevol esport, incloses les anotadores, i consisteix en respondre una breu enquesta sobre diversos aspectes de la vostra activitat esportiva, amb un enfocament de gènere. Aquesta investigació la duen a terme diverses institucions acadèmiques i esportives europees sota el paraigua de la Comissió Europea, i el Grup de Treball PsicArb-COPC col·labora amb el projecte. 

L’enquesta explora les condicions en les quals les àrbitres i jutgesses esportives duen a terme la seva tasca, amb un enfocament de gènere, i amb això es busquen solucions pràctiques que puguin donar suport a les organitzacions responsables de la seva formació i desenvolupament. El principal impacte de la iniciativa serà que les organitzacions esportives europees siguin més capaces d’implementar polítiques efectives de captació, aprenentatge i desenvolupament professional de les àrbitres i jutgesses de l’esport, millorant l’equilibri de gènere.

Seguidament, trobareu un enllaç a l’enquesta. L’única cosa que heu de fer és clicar-hi a sobre perquè s’obri i contestar-la. El temps estimat per respondre-la no arriba als 10 minuts. Tot i que hi ha fins al dia 15 de desembre per contestar-la, si us plau, fes-ho com més aviat millor. L’enquesta la podeu contestar en castellà escollint aquest idioma entre les quatre opcions que hi ha. 

Donada l’àmplia distribució de l’enquesta i per tal d’obtenir una informació més útil per al nostre comitè, si us plau, quan contesteu l’enquesta només una vegada i a la pregunta número 29, que diu: “29. ¿Hay algo más que le gustaría compartir y que no se ha contemplado en la encuesta? Si es así, por favor, hágalo constar a continuación.”, feu constar si sou àrbitra o anotadora de la Federació Catalana de Voleibol.

L’enllaç de l’enquesta és: https://portsmouth.onlinesurveys.ac.uk/female-sports-officials-in-europe

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top