La Federació Catalana de Voleibol, SVAT i Voleiboom units pel creixement del vòlei platja català

Els darrers anys el vòlei platja s’ha convertit en un dels esports amb més èxit i major creixement a Catalunya. No només pel que fa al número de participants, sinó també dels clubs especialitzats en aquesta modalitat, de la creació de noves instal·lacions fixes, o de l’augment de grups d’entrenament des de nivell inicial fins a tecnificació. Aquest creixement també es deu a l’aparició d’un nou perfil d’esportista, es tracta del jugador amateur, que no té unes pretensions competitives d’alt nivell, sinó més enfocades a l’àmbit amateur, però que gaudeix de la competició.

Amb aquest paisatge, el projecte liderat per la Federació Catalana de Voleibol, SVATour i Voleiboom, al que s’espera s’hi sumin properament nous promotors i organitzadors de tornejos amateurs, neix amb l’objectiu d’unificar criteris, calendaris i aprofitar el treball conjunt per donar més visibilitat i possibilitats al vòlei platja amateur. La voluntat de les tres entitats és crear un segell de qualitat del vòlei platja català amateur, al que qualsevol organitzador s’hi podrà adherir a través de l’homologació d’una o diferents proves, i que establirà unes garanties mínimes als participants i una coordinació general d’aquest esport, que permetrà una millor organització i un calendari més ampli durant tot l’any.

Per ara, s’han establert unes bases inicials i una normativa interna de com regular el vòlei platja amateur. El primer pas ha estat la homologació, per part de la FCVB, de totes les categories amateurs. Així, ja tenen la seva normativa específica competicions com el 2×2 mixt o el 4×4 amateur. Després, s’ha creat una taula d’homologació de proves, on s’indiquen els requisits que ha de complir cada una per tenir un valor i que van des del nivell Bàsic fins a les proves de Nivell IV. Cada modalitat, de cada torneig, es podrà incloure dins un rànquing català amateur propi. Amb aquest rànquing també es podrà crear una prova específica de Campionat de Catalunya de les diferents competicions amateurs i establir Campions de Catalunya en aquestes categories. El que serà obligatori a totes les competicions, per tenir aquest segell distintiu serà que els seus participants tinguin llicència federada, en versió de dia o de temporada.

Un cop establerts els criteris d’homologació i quan es tingui una relació de proves vinculades al rànquing FCVB i al rànquing amateur, es definirà un calendari que tindrà per objectiu compatibilitzar les proves de la millor manera possible, permetent així que l’aficionat tingui un ventall més ampli d’activitats repartides durant tot l’any.

La finalitat última del projecte, que es troba en fase inicial i a l’espera de nous promotors i organitzadors, és que el jugador i la jugadora de vòlei platja siguin els grans beneficiats, ja que mitjançant el segell de qualitat no hi haurà sorpreses pel que fa a la assegurança esportiva o quina serà la qualitat del torneig. A més, hi haurà més opcions d’aconseguir punts pel rànquing català.

Amb tot, el resultat final ha de ser donar a conèixer aquesta iniciativa per seguir fent créixer el vòlei platja a Catalunya i, amb l’acció conjunta de tots, aconseguir una major visibilitat, un major volum d’activitat, una major repercussió de les activitats i seguir augmentant el volum d’usuaris gràcies als calendaris unificats. En aquest sentit, ja es treballa en un pla de comunicació i pla de màrqueting que ajudi a l’entrada de patrocinadors i col·laboradors globals d’aquest projecte.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Desplaça cap amunt