Jornada sobre ‘Dona i Esport’ a Girona en el marc del Dia Internacional de la Dona

En el marc del Dia Internacional de la Dona el Consell Català de l’Esport realitza diferents activitats al voltant de l’esport i una de les que té programades és la ‘Jornada Dona i Esport: Excel·lència i esport femení’, que tindrà lloc aquest divendres, 10 de març, a Girona. La xerrada s’emmarca en el pla d’actuacions previstes en el Programa Dones i Esport, elaborat per la Secretaria General de l’Esport, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones.

La jornada servirà per analitzar l’evolució de la participació femenina als Jocs Olímpics des del 1920 fins l’actualitat i les dades referents a la pràctica esportiva federada de les dones a Catalunya. Els encarregats de la ponència seran dones i homes relacionats amb els esports d’aigua que explicaran quin ha estat el seu recorregut fins assolir l’excel·lència esportiva i de quina manera concilien, els uns i els altres, les seves vides amb l’exigència que requereix l’esport d’alt nivell.

En els darrers anys, les dones han aconseguit excel·lents resultats en competicions a nivell olímpic, mundial o europeu tot i les dificultats i obstacles per a la pràctica esportiva femenina professional, tant pel que fa a recursos econòmics com a prejudicis socials. Aquest serà un dels punts a tractar durant la ‘Jornada Dona i Esport: Excel·lència i esport femení’, que tindrà lloc a la Sala Carles Rahola, de l’edifici de la Generalitat, aquest divendres a partir de les 18 hores.

La Federació Catalana de Voleibol, com a entitat compromesa amb la igualtat de gènere, es suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i anima a la participació en aquest acte.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top