Itàlia i Suïssa triomfadors del 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Vòlei Platja

Després de tres dies competició la parella suïssa, en categoria femenina, i la parella italiana, en categoria masculina, s’han proclamat campions del 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Vòlei Platja celebrat al Moll de la Marina de Barcelona. Més de mil persones van presenciar ahir les grans finals del torneig en un marc incomparable i amb un gran ambient a les graderies.

Divendres va començar entre el Moll de la Marina de Barcelona i la platja del Somorrostro el 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona organitzat per la Federació Catalana de Voleibol i l’Ajuntament de Barcelona amb Madison com a promotor de l’esdeveniment. Un any més, la festa del vòlei platja ha estat un èxit gràcies al públic de Barcelona, proper a les deu mil persones al llarg del cap de setmana, i a l’alt nivell esportiu de les parelles participants, s’ha pogut veure en acció a jugadors olímpics i habituals del World Tour, com l’espanyola Elsa Baquerizo.

La parella formada per la catalana Amaranta Fernández i la malaguenya Ángela Lobato ha estat la dupla femenina espanyola en arribar més lluny en el campionat. Dissabte van deixar fora de les semifinals a l’altra parella espanyola integrada per Elsa Baquerizo y Paula Soria. Diumenge, Fernández y Lobato queien a semifinals davant les alemanyes Ittlinger/Mersmann que van arribar a la final, i on la primera aspirava a revalidar el títol assolit el setembre amb una nova companya d’equip. Les campiones del 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona van ser les suïsses Eiholzer/Gerson, després de vèncer per 21-19 els dos sets a les alemanyes. La tercera posició al podi la van ocupar les belgues Mouha/Gielen.

En el quadre masculí, repetien posició al més alt del podi la parella italiana Caminati/Rossi, que ja s’havien endut l’or l’any 2015. Els italians van patir de valent davant els alemanys Bergmann/Harms amb qui van disputar un emocionant matx, amb punts que costarà d’oblidar, i que van aconseguir endur-se després de tres sets i més d’una hora de partit. La tercera parella en pujar al podi va ser la formada pels holandesos Varenhorst/Van Garderen. Els espanyols millor classificats varen ser la jove parella Huerta A./Jiménez, que van acabar en novena posició. Alejandro Huerta i Óscar Jimenez formen part de la concentració permanent de vòlei platja de Lorca. Raúl Mesa i Christian Garcia, els acompanyen en el rànquing general de la prova.

La tarda de dissabte per un costat, i la de diumenge per l’altra es va retre homenatge a jugadors i àrbitres que formen part de la família olímpica. Un acte que s’emmarca dins els actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 que està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona. Entre les personalitats destacades hi ha les jugadores olímpiques de vòlei platja Elsa Baquerizo, Lisbeth Mouha, Laura Giombini. També el jugador Raul Mesa i l’àrbitre Mireia Carreño. Diumenge va ser el torn de Marko Klok, actual entrenador de Bèlgica de vòlei platja, però que va ser jugador de la mítica selecció holandesa que va guanyar la medalla de plata olímpica a Barcelona 92. Klok va ser l’encarregat de fer el servei d’honor abans dels partits decisius de la jornada de diumenge.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top