Final de lliga històrica del Barça CVB de Superlliga a la Garriga

El Barça CVB està fent historia aquesta temporada després d’acabar segon classificat a la lliga regular i classificar-se per la final de la màxima categoria del voleibol espanyol. Cap equip català ha aconseguit aquesta fita aquest segle. L’últim en aconseguir-ho va ser l’Espanyol l’any 1992. A més, el tercer partit del play off es disputa aquest dissabte a Catalunya, concretament al pavelló del Col·legi SEK Internacional Catalunya de la Garriga.

La final pel títol de lliga es disputa al millor de cinc partits. Els dos primers es van jugar el passat cap de setmana a Logronyo, on el Minis Arluy VB Logronyo es va endur dues victòries. Les de la Rioja defensen el títol de campiones, que han guanyat les darreres cinc temporades consecutives. Les blaugrana, buscaran donar la sorpresa i forçar el quart partit. Ja ho van estar a punt de fer a la segona ronda, quan van aconseguir posar entre les cordes a les millors de la lliga regular.

Les jugadores d’Hugo Gotuzzo, amb un bon atac i molt de bloqueig, sumat als errors de les locals van poder tancar el primer parcial amb un ajustat 23-25. La segona màniga va ser clarament per les de Logronyo que van dominar el set en tot moment. Però les catalanes, després de l’èxit del primer set van tornar a sortir amb ganes de capgirar el marcador i no posar les coses fàcils a les clares favorites de totes les apostes. Així, amb un brillant joc de tot el conjunt, però on va destacar l’atac Ana Escamilla, van aconseguir tornar a posar el marcador a favor de les blaugrana. Però la reacció de les riojanes no es va deixar esperar i van ressorgir en el quart i cinquè set deixant el play off amb un 2 a 0 i gairebé sentenciat.

Les blaugrana però no es volen donar per vençudes i ho donaran tot a la pista aquest dissabte, 4 de maig a les 18 hores, per forçar el quart partit. El públic serà un factor determinant en el camí de l’èxit del Barça CVB. Per això, des del club Voleibol Barcelona-Barça CVB es fa extensiva la invitació multitudinària per donar-li un marc extraordinari a la primera final disputada per un equip català en aquest segle. En cas de victòria blaugrana el quart partit es disputaria diumenge, 5 de maig a les 12 hores al mateix pavelló.